RSS feliratkozás

Archív hírek

2016. december 21. 16:10

Sajtóközlemény az átadás-átvételi megállapodásokról

A Tankerületi központok január elsejétől átveszik a működtetői feladatokat is a települési önkormányzatoktól. A 2017-es évtől mind a fenntartással, mind pedig az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokért az állam felel, amelynek a szerepvállalására a területi különbségek kiegyenlítése, az egyenlő feltételek biztosítása és a pedagógusok bérének garantálása miatt van szükség.

2016. december 20. 11:57

Csaknem 35 milliárd forint fordítható a digitális kompetencia fejlesztésére

Csaknem 35 milliárd forint fordítható a köznevelési intézményekben a digitális kompetencia fejlesztésére - közölte a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

2016. december 16. 15:58

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleménye az átadás – átvételi megállapodásokról

Sajtóközlemény

2016. december 14. 18:40

Kihirdették az Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny eredményét

A debreceni Fazekas Mihály Gimnázium négyfős csapata szerezte meg az Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntőjében a 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat.

2016. december 13. 15:32

PISA-felmérés – Palkovics László: januárban tárgyalhat a felmérésről a köznevelési kerekasztal

Budapest, 2016. december 13., kedd (MTI) - Várhatóan januárban tárgyal a köznevelési kerekasztal a PISA-felmérés eredményeiről - mondta Palkovics László oktatási államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az államtitkár jelezte: jövőre folytatódik a pedagógusok béremelése, amivel 2017-re összességében 50 százalékos növekményt érnek el.

2016. december 10. 10:53

Informatikai eszközök átadására került sor közel 150 millió forint értékben a Ceglédi Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben

Közel 150millió forint értékben kaptak informatikai eszközöket a köznevelési intézmények, a Ceglédi Tankerületi központnak köszönhetően.

2016. december 6. 14:50

12. Országos Középiskolai Filmszemle eredmények

A Debreceni Tankerület fenntartásában működő Kós Károly Művészeti Szakgimnázium diákjai animációikkal a 2016-os Országos Középiskolai Filmszemlén – a megosztva kiadott mindhárom első díjat elhozták a fesztiválról, melyet december első hétvégéjén rendeztek meg a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban.

2016. december 5. 14:43

Jótékonysági gálával egybekötött megállapodás

Megkezdődtek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozó, települési önkormányzatok által működtetett iskolák működtetői feladatainak átadása

2016. november 23. 12:34

Hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program indul

Hátrányos helyzetű gyerekeknek és az őket nevelő családoknak gyerekesély program indul, amelynek célja, hogy megakadályozza a veszélyeztetettség kialakulását és a gyerek kiemelését a családból - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

2016. november 22. 13:13

Sikeres a Köznevelési Kerekasztal eddigi munkája

Sikeresnek értékelte a Köznevelési Kerekasztal elmúlt kilenc hónapban végzett munkáját az oktatási államtitkár a kerekasztal keddi budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozáson részt vett az OECD oktatási igazgatóságának vezetője, aki szerint Magyarország jó úton indult el, ugyanakkor további lépések szükségesek többek között a szakoktatás javítása érdekében.