A debreceni Fazekas Mihály Gimnázium négyfős csapata szerezte meg az Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntőjében a 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett hatfordulós PénzSztár versenyre az idén is közel 1 000 csapat nevezett be hazai és határon túli magyar középiskolákból. Közülük a legjobb négy vett részt az országos döntőben. 

A Budapesti Gazdasági Egyetemen lezajlott döntő győztese a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata lett, mely tagjai ezzel elnyerték a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont. 

A második helyen egy határon túli csapat, a Szatmárnémetiben lévő Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból érkezett Stockholders végzett. A harmadik a budapesti META Don Bosco Szakgimnázium csapata lett, míg a negyedik helyet a Szombathelyi SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjai által alkotott Hiteljárókeret érdmelte ki.