A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nyerte el a második Boldog Iskola címet, amelyről az elismerő oklevelet Bagdi Bella, a Boldogságóra Program szakmai vezetője adta át – tájékoztatott a Pápa Ma hírportál.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, amelynek fővédnöke Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár, és amelyhez eddig több mint 150 településről, mintegy 1300 pedagógus csatlakozott. A program célja, hogy kiegyensúlyozott, elégedett, ezáltal sikeres generáció nőjön fel. Ennek érdekében játékos, örömteli tevékenységek keretében boldogságszintet növelő gyakorlatokkal ismerkednek meg a részt vevők. A Boldog Iskola címre pályázó intézményeknek legalább egy csoporttal kell havonta egy boldogságórát tartaniuk, amely programot a munkatervükbe is beépítenek. A program sikerét mutatja, hogy az alapítványhoz folyamatosan érkeznek a pályázatok az iskolák részéről, legutóbb a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kapta meg az elismerést.
Bagdi Bella elmondta, a Boldog Iskola pályázat célja, hogy minél több oktatási intézmény bevezesse a boldogságórákat, és ezzel is elősegítse egy boldogabb generáció felnövekedését. A foglalkozások célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a gyerekeknek arra, hogy könnyebben birkózzanak meg a problémákkal, könnyebben vegyék a kihívásokat, valamint lehetőséget adjon a testi-lelki egészségmegőrzésre.
A pápai iskola a diákok közreműködésével olyan boldogságfalat is készített, amely motivációs üzeneteket, és fotómontázst tartalmazott. Többek között ennek az elemnek is köszönhették, hogy elnyerték a címet. Ez egy fontos cím, rangot ad az iskolának, s remélhetőleg még vonzóbbá teszi az intézményt a szülők és a kisdiákok számára – fogalmazott Kindertné Surányi Lívia, a díjat elnyerő 2. z osztályfőnöke.
Az ünnepség keretében Heizer Zoltánné intézményvezető az iskola tiszteletbeli tagjának fogadta Bagdi Bellát.