Boldog iskolában boldogságóra is van

Publikálva: 2016. május 24.

A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nyerte el a második Boldog Iskola címet, amelyről az elismerő oklevelet Bagdi Bella, a Boldogságóra Program szakmai vezetője adta át – tájékoztatott a Pápa Ma hírportál.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, amelynek fővédnöke Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár, és amelyhez eddig több mint 150 településről, mintegy 1300 pedagógus csatlakozott. A program célja, hogy kiegyensúlyozott, elégedett, ezáltal sikeres generáció nőjön fel. Ennek érdekében játékos, örömteli tevékenységek keretében boldogságszintet növelő gyakorlatokkal ismerkednek meg a részt vevők. A Boldog Iskola címre pályázó intézményeknek legalább egy csoporttal kell havonta egy boldogságórát tartaniuk, amely programot a munkatervükbe is beépítenek. A program sikerét mutatja, hogy az alapítványhoz folyamatosan érkeznek a pályázatok az iskolák részéről, legutóbb a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kapta meg az elismerést.
Bagdi Bella elmondta, a Boldog Iskola pályázat célja, hogy minél több oktatási intézmény bevezesse a boldogságórákat, és ezzel is elősegítse egy boldogabb generáció felnövekedését. A foglalkozások célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a gyerekeknek arra, hogy könnyebben birkózzanak meg a problémákkal, könnyebben vegyék a kihívásokat, valamint lehetőséget adjon a testi-lelki egészségmegőrzésre.
A pápai iskola a diákok közreműködésével olyan boldogságfalat is készített, amely motivációs üzeneteket, és fotómontázst tartalmazott. Többek között ennek az elemnek is köszönhették, hogy elnyerték a címet. Ez egy fontos cím, rangot ad az iskolának, s remélhetőleg még vonzóbbá teszi az intézményt a szülők és a kisdiákok számára – fogalmazott Kindertné Surányi Lívia, a díjat elnyerő 2. z osztályfőnöke.
Az ünnepség keretében Heizer Zoltánné intézményvezető az iskola tiszteletbeli tagjának fogadta Bagdi Bellát.

Menü

Klebelsberg Központ

Köznevelés az iskolában

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAM

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Navigáció