Partnerség és hálózatosodás

Az iskolák helyi közösségi aktivitásának ösztönzése

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kiemelt célja, hogy iskoláiban kiépüljön a nevelést-oktatást támogató partnerségi hálózat. Az együttműködési kapcsolatrendszerek fejlesztése érdekében a KLIK arra ösztönzi a pedagógusokat, hogy a diákok, a szülők és egyéb partnerek (pl.: más iskolák, önkormányzatok, civil és szakmai szervezetek) bevonásával közösségi programokat szervezzenek. A „Köznevelés az iskolában” című projekt keretében a Központ több száz esemény megvalósítását valamint mobil közösségi terek kialakítását támogatja.

A támogatott programok helyi kezdeményezésekre épülnek. Ennek érdekében az iskolák társintézményeket, szülői közösségeket fognak össze, ahol lehet, cégeket, alapítványokat, sport- és kulturális egyesületeket is bevonnak. A rendezvények olyan fontos témák köré szerveződnek, mint az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás népszerűsítése, a tehetséggondozás, az esélyegyenlőség, a toleranciára, művelődésre és más pedagógiai vagy családi értékekre való nevelés. A programok során az intézmények alaptevékenységén túlmenő feladatok is érvényesülnek, a kiépített együttműködési hálózatok hosszú távon segítik a diákok nevelését-oktátását.

A közösségi programok fókuszában a közösségfejlesztés pozitív személyiségformáló hatása áll. A program arra ösztönzi pedagógusokat, hogy a szervezésbe vonják be a gyermeket is, bízzanak rájuk felelősségteljes feladatokat. Így személyes ötleteikkel, tehetségükkel, kreativitásukkal a diákok is hozzájárulhatnak a közösségi események megvalósításához. Ez az értékrendbeli fejlődés közvetlenül támogatja az iskolai tanórák hatékonyságát és a versenyképes tudás megszerzését.

A KLIK a hálózati tevékenység támogatására az alábbi kezdeményezésekkel segíti az iskolákat:

Kapcsolódó cikkek:

Menü

Klebelsberg Központ

EFOP-4.1.11-21-2021-00001 Projekt

EFOP-3.1.11-19-2020-00001 projekt

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK EFOP-3.1.4-15-2015-00001 VEKOP-7.3.1-17-2017-00001

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Köznevelés az iskolában

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE)

Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára RRF-1.2.1-2021-2021-00001

Előkészítés a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára RRF-1.0.0-2021-00002

DIMOP_PLUSZ-4.1.1-23-2023-00001

Általános Adatkezelési Tájékoztató v05

Navigáció