Országosan kiemelt feladatként kezeli a gyógypedagógiai ellátás megszervezését a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Az állami intézményfenntartó minden egyes intézmény esetében – az egyedi sajátosságok figyelembevételével és az adott települési önkormányzat közreműködésével – igyekszik a gyermekek számára a legjobb és legeredményesebb fejlesztő nevelést-oktatást biztosítani.

A szombathelyi Aranyhíd Nevelési Oktatási Integrációs Központ Egységes Gyógypedagógiai Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola több éve ismert nehézségeire a KLIK Szombathelyi Tankerületén keresztül olyan megoldást dolgozott ki, amely orvosolva a problémákat, hosszú távon garantálja a zavartalan működést.

A nagy múltú intézményben a korábbi tanévekben a tanórai és a fejlesztő foglalkozásokat a szakemberek csak jelentős mennyiségű túlórával és nyugdíjasok bevonásával tudták ellátni.

A KLIK a korábbi, a pedagógusok folyamatos túlterhelésére építkező gyakorlat helyett új státuszokat biztosít a fejlesztési feladatok ellátásához. Betöltésüket azonban nehezíti a megyében jellemző szakemberhiány. Az Intézményfenntartó Központ ezért továbbfoglalkoztatja a 14 elismert, több évtizedes tapasztalatot felhalmozó nyugdíjas szakembert, hogy a megfelelő gondozás folyamatos legyen az iskolában.

A tanévet megelőzően a nagy költségigényű terápiák finanszírozását újra kellett tervezni. Az állami intézményfenntartó központ és Szombathely önkormányzata példaértékű összefogással együtt teremti elő a szükséges forrásokat a költséges terápiás foglalkozásokra. A gyermekek érdekében létrejött együttműködésnek köszönhetően tervezhetővé vált a 1,2 millió forint éves költségű lovas-terápia is.

Néhány napon belül a tankerület és a városvezetés az intézmény vezetőivel együtt teljes körű tájékoztatást tart az érintett tanulók szülei számára, ahol ismertetik a tanévkezdés során tapasztalt nehézségek megnyugtató megoldásait.