Tornaterem épül Érden, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban 322 milliós forrásból, amelynek a költségét a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében biztosítja a kormány. Az új épület alapkövét kedden rakták le ünnepélyes keretek között.

Az ünnepség megnyitójaként T. Mészáros András, Érd polgármestere örömét fejezte ki, hogy 2017-ben egy a környezeti adottságokhoz igazodó speciális kialakítás tornacsarnokkal gazdagodik a város.
Pölöskei Gáborné az állami intézményfenntartó elnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta: aki iskolát épít, az a jövőt építi, hiszen az iskolában vannak gyermekeink, akik a mi jövőnk. A Vörösmarty Gimnáziumban - a tornaterem elkészültével - nemcsak a szellemet, de a testet is neveljük. A sport kitartásra nevel, olyan erőt ad, amely az élet minden területén hasznosítható. Kitért arra is, hogy Érd városa különleges helyzetet foglal el a szervezet szempontjából, hiszen a fenntartás és a működtetés úgy került át az államhoz, hogy az önkormányzat változatlanul támogatásáról biztosítja az intézményeket.  Ez példaértékű, hiába a feladat az államé, de az önkormányzatnak is itt van a szíve, ez a kettő pedig együtt erősíti egymást a gyermekek érdekében.
Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára beszédében kiemelte: ez a sport-beruházás a jövőnek szól, mint a legtöbb kormányzati beruházás mögött ugyanaz a filozófia áll, egy Magyarország van, ahol mindenkit egyenlő esélyek illetnek meg a élet minden területén.
Aradszki András, energiaügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében méltatta a jeles sporthagyományokkal rendelkező iskolát és az itt oktató pedagógusokat, akik utánpótlás szinten is kimagasló eredményeket értek el. Megemlítette, hogy mindenhol sikeresek azok a polgári társadalmak, ahol a sporttal és kultúrával komolyan foglalkoztak, és elkötelezett pedagógusok okították a nemzet nebulóit.