Reagálás az ajándék cirkuszjegyekkel kapcsolatos állításokra

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ visszautasítja az elmúlt napokban a sajtóban megjelent, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (továbbiakban: MACIVA) által a kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező tanulóknak felajánlott ajándék cirkuszjegyekkel kapcsolatos vádaskodásokat. A szervezet mindent megtesz azért, hogy a felajánlással minden érintett diák élhessen, lakóhelytől és a család szociális helyzetétől függetlenül. Ezért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felvette a kapcsolatot a MACIVA-val és a MÁV-Start Zrt.- vel annak érdekében, hogy a nemes gesztus az ország legtávolabbi pontjain élő tanulók számára is valósággá válhasson.  

 A MACIVA kibővítette az ajándékjegyek felhasználhatóságának körét annak érdekében, hogy azok a gyerekek, akik a nagy távolság miatt nem tudnák igénybe venni a jutalmat, de szeretnének cirkuszba menni, a lakóhelyükhöz legközelebb játszó utazó cirkuszban ezt megtehessék. A jeggyel rendelkező diákok a Fővárosi Nagycirkusz mellett az Exit Cirkusz, az Eötvös Cirkusz, a Hungária Cirkusz és a Magyar Klasszikus Cirkusz előadásaira is ellátogathatnak. A cirkuszok elérhetőségei és a fellépéseik helyszínei megtalálhatóak a Fővárosi Nagycirkusz honlapján, a http://www.fnc.hu/hirek oldalon. A MACIVA felajánlása értelmében a csoportosan érkező diákokat kísérő pedagógus (20 fő után 1 kísérő) térítésmentesen nézheti meg az előadást.

Az állami intézményfenntartó megkeresésére a MÁV-Start Zrt. jelezte, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával egyedi utazási kedvezményt ad minden ajándék cirkuszjeggyel rendelkező diák és 1 fő felnőtt kísérője számára. A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása értelmében a négy utazó magáncirkusz összes, valamint a Fővárosi Nagycirkusz vonatkozó előadásaira utazó diákok 90%/-os, kísérőik pedig 50%-os alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek.

Az utazási kedvezmény a vonatjegy megvásárlásakor kizárólag az ajándékba kapott utalvánnyal vehető igénybe, a visszaúton pedig az előadásra beváltott jeggyel tudják igazolni a kedvezményre való jogosultságot. Kérjük, hogy a diákok és kísérőik az utazás ideje alatt ezeket tartsák maguknál.

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Sajtóiroda