A KLIK biztosítja a makói gyermekotthon feladatellátásához szükséges forrásokat.

A Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény makói feladatellátási  helyén a gyermekvédelmi feladatellátás fenntartói átadás-átvétele folyamatban van a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ valamint a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság között. Az átadásra idén nyáron sor kerül. A végleges átadás-átvétel napjáig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az alapvető jogok biztosának jelentésében foglaltak figyelembevételével megfelelő módon gondoskodik a mindennapi gyermekvédelmi feladatellátásról, amelyhez a szükséges forrás rendelkezésre áll. Március óta az ellátmányok rendeltetésszerűen és zökkenőmentesen érkeznek az intézmény valamennyi csoportja részére.

A jelentésben szereplő gyermekotthon 2015. augusztus végéig  20 fős létszámmal működött, 2015. augusztus 28-án azonban a szintén a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola szentesi feladatellátási helyén a tetőszerkezet leégett, az ottani állami gondoskodásban lévő gyermekek legnagyobb része Makóra került.

Több mint 11 millió forintos beruházást hajtott végre a KLIK  Makón a annak érdekében, hogy a leégett szentesi gyermekotthon gyermekei részére megfelelő körülményeket teremtsen.

A szentesi tűzesetre tekintettel, 2015 végén a Csongrád Megyei Önkormányzat egy millió forintot juttatott a tűzesettel érintett gyermekeknek, amelyből 26 darab masszív, fakeretes, matracos heverőt vásárolt a tankerület.

Az állami intézményfenntartó a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy a feladatellátás megfelelő szinten biztosított legyen.