Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások miniszterének köszöntője a Pedagógusok Világnapja alkalmából

Tisztelt Pedagógusok!

A Pedagógusok Világnapja alkalmából szívből üdvözlöm Önöket!

Ez alkalomból is szeretnék köszönetet mondani Önöknek kitartásukért, elkötelezettségükért, amellyel a koronavírus járvány idején folyamatosan biztosították a köznevelés rendszerének működését. A járvány elleni védekezés egyik kiemelt terepét jelentették az óvodák és iskolák, hiszen a gyermekek, a családok, és az egész ország érdeke volt, hogy ne szakadjon meg a nevelés és az oktatás.

A pandémia megjelenésekor az egész világban komoly bizonytalanság volt abban a tekintetben, hogy miként szervezhető meg az iskolai, óvodai munka a megváltozott körülmények között, fokozott egészségvédelmi óvintézkedések és szabályok mellett, sok esetben személyes találkozások nélkül. Önök az iskolákban időszakosan bevezetett digitális munkarend idején is széleskörű módszertani felkészültségről és nagy kreativitásról tettek tanúbizonyságot, és példamutatóan helyt álltak feladatkörükben.

Tevékenységük, valamint az a tény, hogy a járvány elleni leghatékonyabb fegyverrel, az oltás felvételével kimagasló arányban éltek, alapvetően járult hozzá a köznevelési rendszer és az egész ország működőképességéhez. A most folyó nevelési-oktatási évet reményeink szerint hagyományos formában tudjuk végigvinni, amelyben ezúttal is számítunk Önökre!

Köszönöm az eddigi munkájukat, a jövőre nézve mindannyiuknak jó egészséget és szakmai sikereket kívánok!

https://www.facebook.com/pg/kasler.miklos.hivatalos/posts/