Az Esterházy Magánalapítvány 17. század történelmét felölelő, a névadó család múltjáról szóló kreatív történelemversenyt hirdetett meg. A versenyt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is támogatja, az erről szóló megállapodást Pölöskei Gáborné, a szervezet elnöke szeptember 21-én, a kismartoni Esterházy-kastélyban írta alá az Esterházy Magánalapítvány elnökével, Dr. Ottrubay Istvánnal. A KLIK az országos történelmi verseny jelentőségét és a kitűzött célok hasznosságát elismerve azzal támogatja a verseny meghirdetését, hogy a versenyfelhívást közzéteszi saját nyilvános felületein, és eljuttatja a fenntartásában lévő köznevelési intézményekhez.

A kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI elnevezésű kreatív történelmi tanulmányi versenyét a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára hirdeti meg, a megmérettetés teljes költségét a szervezet állja. A 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család – egy kivételes karrier a 17. században.
A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának, ezért fontos szerepet kapnak a modern infokommunikációs eszközök is az egyes feladatok megoldásában.
A csapatok nevezése szeptember 27-től október 24-ig online módon, díjmentesen történik a www.estori.hu regisztrációs felületen.
 
Az alapítvány az első hatvan regisztrált kapcsolattartó tanár számára október 12-én és 13-án tanulmányi utat szervez Ausztriába, - az Esterházy családhoz kapcsolódó helyszínekre - Eisenstadtba és Fraknó várába.
 
A versenyről készült rövid videó az alábbi linken tekinthető meg.
 
https://youtu.be/3BpYQfkuudI
 
További információ:
E-mail: CUuUjFIgADYW9OkWjWNkMNaW5mb0Blc3RvcmkuaHU=
Web: www.estori.hu
Facebook: https://www.facebook.com/estoriverseny
Instagram: https://www.instagram.com/estoriverseny/