Óriási, gyerekek alkotta flipper és kalózhajó-kamion is volt a KézenFogva Alapítvány margitszigeti rendezvényén, amely 1400 gyerek részvételével egy országos rekordkísérlet keretében hívta fel a figyelmet a fogyatékkal élő emberek, gyerekek társadalmi befogadására.

Magyar Zita, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai elnökhelyettese üdvözlő beszédében példamutatónak nevezte az alapítvány integrációt elősegítő munkáját, és megköszönte a pedagógusoknak, hogy részt vettek a pályázatban. Kiemelte: a befogadás a gyerekekkel kezdődik, amiben a felnőttek, a pedagógusok tudnak igazán példát mutatni. Ennek a befogadásnak és megismerésnek nincs jobb terepe gyermekkorban, mint a játék és a sport – utalt az alapítvány által a Margitszigeti Atlétikai Centrumba varázsolt rendezvényre.
A látás-, hallás-, mozgás- vagy értelmi fogyatékkal élők befogadása a többségi társadalomba legalább olyan fontos, mint saját maguk és egymás elfogadása - közölte Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő. Az eseményen játékos formában ismerhették meg a nem fogyatékkal élő gyerekek azokat az élethelyzeteket, amelyekben kihívással élő társaik a mindennapokban szembesülnek.
A helyszín egyik központi eleme volt az alapítvány kalózhajója, egy speciálisan felszerelt kamion, ahol gyerekek próbálhatták ki fogyatékkal élő társaik játékait, illetve a „hajó” melletti „szigeteken” játékos formában ismerkedhettek a különböző fogyatékosságokkal. A rekordkísérletet jelentő játékot is összehoztak a résztvevők. Az élőemberes óriás flipperben két csapat, fogyatékosok és épek vegyesen játszottak. A társadalom és az állam, a civil szféra és a kormány közötti együttműködést jelképezte a játékot elindító közös labdabedobás is.
A rendezvényen részt vett az alapítvány folyamatos támogatójaként és a rendezvénysorozat fővédnökeként Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, illetve a főszponzor részéről Bocskai István, az OTP Bank társadalmi kapcsolatok és belső kommunikációért felelős vezetője. A rendezvényen összegyűlt gyerekek hangulatáért a jótékonysági programokon rendszeresen fellépő, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila felelt.