Közel 150millió forint értékben kaptak informatikai eszközöket a köznevelési intézmények, a Ceglédi Tankerületi központnak köszönhetően.

A beruházás célja, hogy az oktatási intézményeket korszerű, a kor igényeit kielégítő informatikai eszközökkel lássa el, így biztosítva minden diáknak az esélyegyenlőséget az informatika oktatásban. A Tankerületi központ saját maradványkeretének terhére - 43 intézménye számára -, 731 számítástechnikai eszközt vásárolt. Ezáltal minden intézményben egy számítástechnikai tantermet lehet berendezni. 43 laptop átadása szimbolizálta fejlesztés megvalósulását.

A rendezvényen részt vett a térség országgyűlési képviselője Földi László, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gazdasági elnökhelyettese, Kotán Attila, a környező települések polgármesterei és az intézményvezetők. A felszólalók egybehangzóan beszéltek arról, hogy az állami intézményfenntartás stabilizálja az intézmények költségvetését, és a működtetés átvétele után is jó kezekben lesznek az iskolák. Egy ilyen volumenű informatikai fejlesztés pedig a régió lemaradását is szeretné behozni. Az önálló gazdálkodás ezért jó irány. Lehetőséget ad a felelős gondolkodásra és a gondoskodó döntésekre.A tankerület igazgatója –Fodor Gábor- az alábbi gondolatokkal zárta beszédét: „A jövő kulcs-szavai a törődés és a felelősségvállalás. Törődünk a fejlesztésekkel, a javításokkal, a pótlásokkal és a tanárok, vezetők lelki egészségével, törődünk az épülettel, törődünk a pedagógusokkal, törődünk egymással.”