A Klebelsberg Központ ismét digitális matematika versenyt szervez

Negyedik alkalommal szervezi meg a Klebelsberg Központ a digitális kompetenciákat, a kooperációt és a kreativitást a matematikai tudással ötvöző MaTech elnevezésű versenyt, amelynek célja, hogy a digitális készséget, a kreativitást és a kooperációt fejlesztő feladatok segítségével, közelebb hozza a matematikát a 10.-11. évfolyamos diákokhoz. A vetélkedőt ebben a tanévben is a Dunaújvárosi Egyetem közreműködésével és a tankerületi központok támogatásával rendezzük meg. Mivel az élményalapú tanulás a tehetséggondozás egyik legoptimálisabb formája, hiszünk abban, hogy egy verseny lehet érdekes és inspiráló is a résztvevők számára. Reményeink szerint a vetélkedő a kihívás mellett ebben a tanévben is olyan élményekkel teszi gazdagabbá a résztvevőket, amelyek jelentős ösztönzést adnak számukra a további tanulmányaikhoz.

A feladatok elkészítésébe az ország minden részéből bevontunk középiskolai tanárokat is olyan intézményekből, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségazonosításra, a matematikai-logikai kompetencia fejlesztésére. A verseny három részből áll: két online fordulót követően a budapesti döntőben mérhetik össze ügyességüket, előadókészségüket és tudásukat a legjobb csapatok, amelyek tagjai értékes informatikai eszközöket nyerhetnek.

Jelentkezni és további információkat olvasni a versenyről a wwww.matechversenyek.hu honlapon lehet, ahol az érdeklődők képet kaphatnak az elmúlt évek vetélkedőiről is. A jelentkezés határideje: 2021. december 16.