Diák sportújságírókat jutalmaztak az immár 29. alkalommal megrendezett országos Diákolimpián. A pályázók között nem csak újságíró jelöltek, hanem lelkes sajtófotósok is voltak.

A Sport TV és a Nemzeti Sport felajánlásával a Magyar Diáksport Szövetség a 2015/2016. tanévben meghirdette Sportújságíró Diákolimpia® pályázatát. A pályázatra jelentkezni a Diákolimpia®  2015. október 1. és 2016. május 31. között megrendezett versenyeiről készült pályaművekkel lehetett. A győztesek elismerésére az elmúlt hétvégén Debrecenben megrendezett III. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia® országos döntőjén került sor. Az esemény megnyitóján Balogh Gábor, az MDSZ elnöke személyesen gratulált a győzteseknek, akik a következők:

AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTÚJSÁGÍRÓJA:

Duli Dániel, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium tizenegyedikes tanulója

AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTFOTÓSA:

Kajtár Eszter, a tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégium végzős tanulója, többszörös Asztalitenisz Diákolimpia® Bajnok

KÜLÖNDÍJAS:

Tomka Joel, a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium 10. osztályos tanulója, aki fotókkal illusztrálta az írását.

A nyertesek szeptemberben ellátogathatnak a Nemzeti Sporthoz és a Sport TV stúdiójába, ahol betekintést nyerhetnek a szerkesztőség életébe, illetve a televízióból jól ismert műsorok kulisszái mögé.

(MDSZ – Magyar Diáksport Szövetség)