Újabb, nagy volumenű kezdeményezést indított a NVESZ! Elindult a Nemzeti Versenysport Szövetség „Sport a testnevelésen túl” elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési programja.

A program nyitórendezvényét a fővárosban tartották meg, a Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskolában. 

Az eseményt dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke nyitotta meg, továbbá a Klebelsberg Központ és az NVESZ közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása előtt köszöntőt mondott Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Dr. Mészáros János elmondta, hogy az NVESZ 61 sportágából eddig 38 szövetség teljesítette a programba kerüléshez szükséges feltételeket. „A sportágak száma természetesen bővíthető és biztos vagyok abban, hogy egyre többen vesznek részt a projektben.” – tette hozzá az elnök.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a programot a közelmúltban elhunyt Tóth László indította el, akinek elévülhetetlen érdemei voltak a kezdeményezésben. A projekt koordinátora a jövőben Erdősi Zoltán lesz, aki egyébként a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke. 

Erdősi Zoltán elmondta, hogy a következő tanévben összesen 600 pedagógussal szeretnék megismertetni az NVESZ sportágait, melyeket ezáltal bevonhatnak az iskolai programokba, akár a testnevelők szakkörként, akár az osztályfőnökök más egyéb programként. 

További információk a Nemzeti Versenysport Szövetség „Sport a testnevelésen túl” elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési programjával kapcsolatosan a www.nvesz.hu weboldalon találhatók.