A Klebelsberg Központ az EFOP-4.1.11-21-2021-00001 azonosítószámú, „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” című projektben közel hétmilliárd forintból alakított ki a konvergencia régiókban található kedvezményezett járásokban működő állami fenntartású köznevelési intézményekben 180 okostantermet. A projektben az érintett fenntartó tankerületi központokkal egyeztettük, hogy mely intézményben valósuljon meg a fejlesztés.

Az iskolák által kijelölt tantermekből okostantermeket hoztunk létre, amely során a termeket építészetileg és gépészetileg is felújítottuk – a teljesség igénye nélkül padozat, fal, világítás, fűtés, dizájn festés. Az okostantermeket korszerű technológiájú digitális eszközökkel szereltük fel, interaktív panellel, laptopokkal és azok feltöltését is biztosító tároló szerkényekkel, a tananyagok élvezetesebb megjelenését lehetővé tevő vizuális eszközökkel, illetve tárgyalkotó és formázó eszközökkel (3D nyomtatók, Lézervágó és tradicionális tárgyalkotás eszközei), emellett a korábban kiépített wifi hálózat sebességét is optimalizáltuk. A termekbe olyan bútorzatot helyeztünk el, amelyek lehetővé teszik, hogy rendkívül rövid idő alatt átvariálható legyen a terem berendezése, ami így alkalmas lehet az egyéni, a páros, illetve a csoportmunkák elvégzésére is. A projektben így egységes állapotú – de eltérő színvilágú – és felszereltségű okostantermeket hoztunk létre, amelyek segítik a gyermekek fejlődését.

A modern digitális eszközökkel, és azok rendszerbe foglalását lehetővé tévő kollaborációs terek igazi „tudásteremmé” válnak, amelyben nemcsak minden adott a oktató-nevelő munkára, de ahol élmény tanulni és tanítani.

Projekt megnevezése:        Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése

Projekt azonosítószáma:             EFOP-4.1.11-21-2021-00001

Szerződött támogatás összege:   6.994.312.000,- Ft

Támogatás mértéke:                    100%

Megvalósítás időtartama:            2022. március 01. - 2023. december 22.

Kedvezményezett neve:              Klebelsberg Központ