Helyi kisiskolásoknak tartottak fafaragó tábort 2014. június 30. és július 4. között Sajóhídvégen. A délelőtti foglalkozásokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település egyetlen alapfokú intézménye, a Rákóczi Julianna Általános Iskola szervezte a tanulóknak.

A diákok kézügyessége mind a medálkészítés, mind a sámlifaragás során sokat fejlődött. Mivel a népi hagyományok ápolását felvállaló intézmény év közben is működteti fafaragó szakkörét, a gyermekek ősztől tovább folytathatják a nyáron szerzett sikerélményekre alapozott alkotást, fejlesztve manuális készségeiket. A nyári szabadidő hasznos és szervezett eltöltése jó lehetőséget nyújt arra, hogy a tanulók megtanulják, hogyan működjenek, dolgozzanak együtt, tervezzék meg feladataikat, miközben fejlődik az együttműködési készségük, kitartásuk, felelősségérzetük.
Fafaragó tábort korábban is szerveztek a Hernád menti községben, ám pénzforrás hiányában kénytelenek voltak lemondani róla. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 „Köznevelés az iskolában” projektjének intézményi fejlesztések keretében támogatott nehéz helyzetű iskolaként azonban most újból megtarthatták az élményszerű tanulást segítő tábort az érdeklődő gyermekek számára.