Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)

EFOP-4.1.11-21-2021-00001

Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése

 

I. Projekt alapadatok

 

Projekt megnevezése: Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése

 

Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.11-21-2021-00001

 

Szerződött támogatás összege: 6.994.312.000,- Ft

 

Támogatás mértéke: 100%

 

Megvalósítás időtartama: 2022. március 01. - 2023. december 22.

 

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Központ

 

 

II. Projekt célja

 

A Projekt célja, hogy a jövő generációja számára a legmodernebb infokommunikációs eszközök és módszertanok felhasználásával olyan kollaborációs tantermek kerüljenek létrehozásra, amelyek elősegítik a Projektben érintett településeken lévő intézményekben tanulók esélyegyenlőségét, annak érdekében, hogy a jövőben szükséges kompetenciákat már az alapfokú oktatásban megszerezzék.

 

A Projekt keretében - a konvergencia régió területén - 180 állami fenntartású köznevelési intézményben kerül kialakításra okostanterem. Az okostantermeket korszerű technológiájú digitális eszközökkel szereljük fel, laptopokkal és azok feltöltését is biztosító tároló szerkényekkel, a tananyagok élvezetesebb megjelenését lehetővé tevő vizuális eszközökkel, illetve tárgyalkotó és formázó eszközökkel (3D nyomtatók, Leaser vágó és tradicionális tárgyalkotás eszközei). A digitális pedagógiához kapcsolódó, valamint a tanulók nevelését-oktatását támogató egyéb taneszközök beszerzése is megtörténik.

 

 

Projektnyitó sajtóközleményTudásterem – Ajtó a digitális világba.

https://tudasterem.hu/