A KLIK támogatásával újraindult Sajóhídvégen a fafaragó tábor

Publikálva: 2014. július 8.

Helyi kisiskolásoknak tartottak fafaragó tábort 2014. június 30. és július 4. között Sajóhídvégen. A délelőtti foglalkozásokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település egyetlen alapfokú intézménye, a Rákóczi Julianna Általános Iskola szervezte a tanulóknak.

A diákok kézügyessége mind a medálkészítés, mind a sámlifaragás során sokat fejlődött. Mivel a népi hagyományok ápolását felvállaló intézmény év közben is működteti fafaragó szakkörét, a gyermekek ősztől tovább folytathatják a nyáron szerzett sikerélményekre alapozott alkotást, fejlesztve manuális készségeiket. A nyári szabadidő hasznos és szervezett eltöltése jó lehetőséget nyújt arra, hogy a tanulók megtanulják, hogyan működjenek, dolgozzanak együtt, tervezzék meg feladataikat, miközben fejlődik az együttműködési készségük, kitartásuk, felelősségérzetük.
Fafaragó tábort korábban is szerveztek a Hernád menti községben, ám pénzforrás hiányában kénytelenek voltak lemondani róla. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 „Köznevelés az iskolában” projektjének intézményi fejlesztések keretében támogatott nehéz helyzetű iskolaként azonban most újból megtarthatták az élményszerű tanulást segítő tábort az érdeklődő gyermekek számára.

Menü

Klebelsberg Központ

EFOP-3.1.11-19-2020-00001 projekt

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK EFOP-3.1.4-15-2015-00001 VEKOP-7.3.1-17-2017-00001

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Köznevelés az iskolában

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE)

Navigáció