Sajtóközlemény-Célkeresztben a működtetés, munkaértekezletet tartott a KLIK

Publikálva: 2016. október 21.

Áttekintették a működtetés átvételével kapcsolatos feladatokat, és az önkormányzatokkal folytatott tárgyalások tapasztalatait a tankerületi igazgatók csütörtöki munkaértekezletükön a települési önkormányzatok által működtetett köznevelési intézmények üzemeltetési feladatainak átvételével kapcsolatban.

Kotán Attila, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ általános elnökhelyettese előadásában kiemelte: a héten elkezdődött a megalakuló tankerületi központok 2017. évi költségvetésének tervezése, amelyhez a tankerületek minden technikai segítséget megkapnak. Az elnökhelyettes kiemelten fontosnak nevezte, hogy a 2016. évi tervezéshez hasonlóan, a jövő évi költségvetés tervezésébe is be kell vonni a köznevelési intézmények vezetőit, hiszen csak így tudnak megjelenni a helyi igények a jövő évi források elosztásánál. Kotán Attila a működtetés átvételével kapcsolatos feladatok között kiemelte az átvételi megállapodások és a vagyongazdálkodási szerződések fontosságát. Hozzátette: a tankerületi központok feladata lesz a szerződések megkötése az érintett önkormányzatokkal, amelyekkel konstruktívan tudtak a tankerületek együttműködni az eddigi előkészítő munka során.
Magyar Zita, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai elnökhelyettese ismételten felhívta a tankerületi igazgatók figyelmét a köznevelési intézményekkel, és a helyi közösséggel történő kapcsolattartás fontosságára. Kiemelte: a feladatellátáshoz szükséges tervezéskor a szakmai szempontok figyelembevételével, a fiskális szemléleten túl, minden tankerületnek elsődlegesen a tanulók érdekében kell eljárnia jogi, emberi és szakmai szempontokat szem előtt tartva.

Menü

Klebelsberg Központ

EFOP-4.1.11-21-2021-00001 Projekt

EFOP-3.1.11-19-2020-00001 projekt

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK EFOP-3.1.4-15-2015-00001 VEKOP-7.3.1-17-2017-00001

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Köznevelés az iskolában

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE)

Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára RRF-1.2.1-2021-2021-00001

Navigáció