Hanoi 2019 – Taroltak a magyarok a nemzetközi matematika versenyen

Publikálva: 2019. április 9.

14-16 éves diákokból álló csapat képviselte hazánkat a Vietnám fővárosában, Hanoiban megrendezett nemzetközi matematika versenyen. A 2019. április 2-6. között tartott, öt napos tornán az egyéni és a csapatversenyeken is kiemelkedően szerepeltek tanulóink.

Idén is nemzetközi részvétellel rendezték meg Vietnámban a Hanoi Nyílt Matematika Versenyt (HOMC), a hagyományosan magas színvonalú matematikai oktatással rendelkező délkelet-ázsiai országban. A rangos nemzetközi versenyen kizárólag a szervezők külön meghívásával lehet részt venni, amelyen a magyar fiatalok 14 ország korosztályos válogatottaival mérhették össze tudásukat - a világ számos pontjáról érkező, többek között kínai, iráni, maláj, spanyol és lengyel csapatokkal. A meghívás és a részvétel egyaránt megtiszteltetés, a magyarországi matematika-oktatás nemzetközi elismertségét jelzi. A versenyen a magyar diákok mindkét korosztályban dobogóra állhattak.

Az egyéni versenyszámokban aranyérmet szerzett:

ezüstérmet szerzett:

bronzérmet szerzett:

A csapatversenyekben korosztályonként a fiatalabb csapat bronzérmes, az idősebb csapat ezüstérmes lett.

A csapat teljesítménye és elért eredményei újfent bizonyították, hogy a magyar diákok a legmagasabb szinten is képesek helytállni a nemzetközi élvonalban.

A csapatot vezető Koren Balázs, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára elmondta, hogy ez a találkozó is újabb lehetőség lehet magyar diákoknak, hogy évről évre rangos tanulmányi versenyen vehessenek részt és nemzetközi környezetben is megmérettethessék magukat. Szerinte az elmúlt pár nap alatt is életre szóló élményekkel és meghatározó tapasztalatokkal gazdagodtak a résztvevő diákok, akiknek a sikeréhez ezúton is gratulált. A magyar csapatot Koren Balázs mellett Juhász Péter Szabolcs és Károlyi Gergely tanárok kísérték el. A versenyzők felkészítésében rajtuk kívül még Tóth Mariann, Burián Hana és Mahler Attila tanárok vettek részt.

A versenyzők és kísérő tanáraik felkészítését és utazását a Klebelsberg Központ szervezte, amelyhez támogatást nyújtott az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

A Klebelsberg Központ ezúton is gratulál a csapat sikeréhez, és egyben köszönetet mond minden támogatónak, a diákok tanárainak, szüleinek és a versenyre felkészítő pedagógusoknak is az áldozatkészségükért és a segítségükért.

Menü

Klebelsberg Központ

EFOP-4.1.11-21-2021-00001 Projekt

EFOP-3.1.11-19-2020-00001 projekt

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK EFOP-3.1.4-15-2015-00001 VEKOP-7.3.1-17-2017-00001

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Köznevelés az iskolában

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE)

Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára RRF-1.2.1-2021-2021-00001

Előkészítés a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára RRF-1.0.0-2021-00002

DIMOP_PLUSZ-4.1.1-23-2023-00001

Általános Adatkezelési Tájékoztató

Navigáció