A tavaszi programsorozat eredményeit ünnepelték a diákok Csongrád megyében

Publikálva: 2015. június 23.

Csongrád megye közel tucatnyi iskolájának száznál is több diákja gyűlt össze a szegedi Vedres István szakképzőben, hogy közösen ünnepeljék meg a tavasszal elért eredményeiket. Valamennyi intézmény a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) különféle oktatásfejlesztési programjaiban vett részt, amelyeknek köszönhetően a gyerekek élmények sorával gazdagodtak, míg tanáraik a munkájukat megkönnyítő szakmai segítséget kaptak.

Az elmúlt évek legjelentősebb oktatásfejlesztési programja fut jelenleg is a KLIK által fenntartott állami oktatási intézményekben. Az európai uniós finanszírozású Köznevelés az iskolában projekt több száz iskolát, ezernyi pedagógust és sok tízezer diákot érint; közösségi programokat, hatékony és élményközpontú oktatási modelleket, valamint sokszínű szakmai és módszertani támogatást biztosított az intézmények számára. Az oktatási-nevelési folyamat valamennyi szereplője összefogott annak érdekében, hogy a gyerekek a lehető legjobb körülmények között a legszínvonalasabb és legversenyképesebb tudásra tehessenek szert.

Tavasszal például közösségi rendezvények és színes, figyelemfelhívó események egész sorát szervezték meg megyeszerte az együttműködő tanárok, tanulók és szülők. Az élményközpontú pedagógia jegyében a gyerekek felálltak az iskolapadból és közös programokon vettek részt, amelyek kitalálása, megszervezése és megrendezése  a diákokat is megmozgató együttgondolkodás és együttműködés eredménye. Ezek támogatásával a KLIK célja jóval túlmutatott egy-két iskolán kívüli szórakoztató program létrehozásán: a gyerekeket fenyegető legfontosabb problémák – például a dizájnerdrogok, az iskolai erőszak, a közösségi aktivitás hiánya – megelőzésére törekedtek, azzal, hogy valódi, elérhető, a gyerekeknek is élményt nyújtó alternatívákat kínáltak. 

Mindezen rendezvényekre készülve a diákok és tanáraik számtalan értékes dolgot hoztak létre közösen. Színdarabok, táncos és zenés produkciók, kisfilmek születtek az iskolákban, amelyek egytől egyig érdemesek arra, hogy a szélesebb közönség is megismerje őket. Így született meg az Élménynap – egy nap, ami a gyerekekért, a gyerekekről szól.

A Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolában összegyűlt a tavaszi programsorozatban együttműködő iskolák színe–java, hogy megünnepeljék az elmúlt hónapok eredményeit. A színpadon egymás után mutatkoztak be az iskolák a produkcióikkal, filmmel, tánccal, zenével, miközben a gyerekek kötetlenül szórakozhattak és barátkozhattak egymással.

A tervek szerint a tanév még hátralévő heteiben az ország több városában is lesznek ilyen rendezvények, hiszen hasonló színvonalas és izgalmas produkciók más iskolákban is születtek. 

Menü

Klebelsberg Központ

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK EFOP-3.1.4-15-2015-00001 VEKOP-7.3.1-17-2017-00001

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Köznevelés az iskolában

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE)

Navigáció