A KLIK támogatásával újraindult Sajóhídvégen a fafaragó tábor

Publikálva: 2014. július 8.

Helyi kisiskolásoknak tartottak fafaragó tábort 2014. június 30. és július 4. között Sajóhídvégen. A délelőtti foglalkozásokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település egyetlen alapfokú intézménye, a Rákóczi Julianna Általános Iskola szervezte a tanulóknak.

A diákok kézügyessége mind a medálkészítés, mind a sámlifaragás során sokat fejlődött. Mivel a népi hagyományok ápolását felvállaló intézmény év közben is működteti fafaragó szakkörét, a gyermekek ősztől tovább folytathatják a nyáron szerzett sikerélményekre alapozott alkotást, fejlesztve manuális készségeiket. A nyári szabadidő hasznos és szervezett eltöltése jó lehetőséget nyújt arra, hogy a tanulók megtanulják, hogyan működjenek, dolgozzanak együtt, tervezzék meg feladataikat, miközben fejlődik az együttműködési készségük, kitartásuk, felelősségérzetük.
Fafaragó tábort korábban is szerveztek a Hernád menti községben, ám pénzforrás hiányában kénytelenek voltak lemondani róla. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 „Köznevelés az iskolában” projektjének intézményi fejlesztések keretében támogatott nehéz helyzetű iskolaként azonban most újból megtarthatták az élményszerű tanulást segítő tábort az érdeklődő gyermekek számára.

Menü

Klebelsberg Központ

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK EFOP-3.1.4-15-2015-00001 VEKOP-7.3.1-17-2017-00001

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Köznevelés az iskolában

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE)

Navigáció