Több mint félmilliárd forint a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium felújítására és energetikai korszerűsítésére

 

 

 

 

A Sárvári Tankerületi Központ mintegy 544 millió forint EFOP-4.1.3-17-2017-00288 és KEHOP-5.2.2-16-2016-00029 pályázati támogatásból újította fel az 1677-ben alapított kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégiumot.

 

Vas megye legrégebbi iskolája hosszú történelme során állt jezsuita, piarista és bencés irányítás alatt is, a jelenleg használt épületen eddig csak részleges felújításokra volt lehetőség. A most záruló tanévben a Klebelsberg Központ, a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet (NFSI) és a Sárvári Tankerületi Központ együttműködésével megvalósult projektben a tankerületi központ a teljes külső homlokzatot és a tetőzetet is renováltatta. Az épülettel egyidős, elavult nyílászárókat korszerű zaj- és hőszigetelő ablakokra cserélték. A pinceszintet szigeteltették, közel 20 termet és a folyosókat kifestették és a bútorzatot is felújították

Emellett megvalósult az energetikai korszerűsítés is, az épület homlokzata hőszigetelő burkolatot kapott, valamint a teljes tetőzetet felújították. Az energiahatékonyság jegyében napelemeket szereltettek fel, és energiatakarékos világítási rendszert építettek ki. Ilyen módon az iskola üzemeltetése jóval gazdaságosabb és hatékonyabb lett.

 

A felújításnak köszönhetően a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégiumban a tanulók kiváló körülmények között folytathatják a tanulmányaikat a következő tanévtől.