Megkezdődött az informatikai eszközök kiszállítása a tankerületi fenntartású közoktatási intézményekbe

A Klebelsberg Központ a „Digitális kompetencia fejlesztése” című, EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosító számú kiemelt projekt során több tízezer digitális eszközt szerzett be és osztott ki országosan, amelyből június folyamán 3000 darab interaktív panelt kapnak meg a legelmaradottabb régiókban található tankerületi fenntartású iskolák mintegy 5,5 milliárd forint értékben.

 

A pályázat átfogó célja a tanulók digitális készségeinek fejlesztése, amelyhez szükség van a pedagógusok tanórai és tanórán kívüli digitális eszközhasználatával összefüggő módszertani gyakorlatának megújítására, az infokommunikációs technológiai eszközök használatának ösztönzésére, a köznevelési intézményekben rendelkezésre álló eszközök, módszertani tudás és digitális tartalom elérhetőségének biztosítására.

 

A Klebelsberg Központ, a több mint 45 milliárd forint összértékű projekt vezetőjeként 45.670 laptopot, 24.000 tabletet, 800 tablet-tároló szekrényt már kiosztott tavaly közvetlenül a pedagógusok és a diákok számára, míg idén júniusban 3000 interaktív panelt és a későbbiekben projektorokat juttat el országosan legelmaradottabb régiókban található köznevelési intézményekhez.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) mint partner pedig a szélessávú internetes hálózat kiépítéséért felel, tervezetten június végére több mint 2500 helyen kiépíti az új WI-FI hálózatot.

 

A Klebelsberg Központ a tankerületi központok közreműködésével a projekt és az európai uniós támogatás segítségével a mai kor kihívásaira válaszolva elősegítik a magyarországi közoktatás digitális fejlettségének növelését.