Ebben a tanévben 13. alkalommal rendezték meg a szakmai konferenciát a szigethalmi iskolában.

A program legfontosabb célja, hogy az oktatás ügye iránt érdeklődők tájékozódhassanak az aktuális köznevelési kérdésekben.  Az eseményre közel 200 fő regisztrált.  Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár a köznevelés helyzetéről és fejlesztési irányairól tartott előadást, majd őt követve Pölöskei Gáborné, a KLIK elnöke az állami köznevelési közfeladat-ellátás új rendszeréről és a fejlesztési programokról tájékoztatta a résztvevőket.

A konferencia hallgatósága hasznos információkat szerezhetett az idei tanév tematikus témaheteiről is. Tisza Géza, oktatási szakértő a digitális, Matolcsy Miklós, a Pont Velem Nkft. ügyvezetője a fenntarthatósági, Merényi Zsuzsanna, oktatási igazgató pedig a „Pénz 7” témahétről tartott informatív előadást. Az eseményen felszólal továbbá Egyed Jolán, a Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola igazgatója, köznevelési szakértő, valamint Giczi Miklós, a Tököli Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója is.

A résztvevők pozitív visszajelzései alapján, a szervezők ígérik, hogy jövőre is megrendezik ezt a hagyománynak számító szakmai konferenciát.