Ünnepélyes keretek között adták át a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény felújított tornatermét. Az ünnepségen részt vett Egyházi Andrea tankerületi igazgató, dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, valamint a képviselőtestület több tagja is.

A vendégeket Csutiné Papp Orsolya iskolaigazgató köszöntőjében kiemelte: az intézmény pedagógusai négy éve álmodoztak erről a gyönyörű tornateremről.
Nagy öröm volt számunkra, amikor kiderült, hogy fenntartói támogatásból sor kerül a tornaterem teljes felújítására. Minden kollégám nevében szeretném megköszönni, hogy álmaink valóra válhattak, hogy a Pápai Tankerület számára fontos az itt folyó munka, s támogatja a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét – tette hozzá Csutiné Papp Orsolya. Az igazgatónőtől megtudtuk, az intézményben nevelkedő tanulók ép társaikhoz képest hátránnyal indulnak minden szempontból. Ezeknek a gyermekeknek is szükségük van az önbizalom növelésére, ennek érdekében pedig meg kell találni számukra a megfelelő lehetőséget, legyen az képzőművészet, sport, vagy bármi más. Az iskolában folyó munka során ezért az átlagosnál is nagyobb figyelmet kell fordítani a mozgásra, a sportra, mivel ezek a tevékenységek nem csupán a testi állapot fejlesztése szempontjából jelentősek, hanem általuk válik teljesíthetővé az intézmény alapvető nevelési célja, a hátrányok kompenzálása, az alkalmazkodás elősegítése az épek világához.
Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója kiemelte, hogy a Vajda Márta iskola tornatermének a modern kor igényeinek megfelelő felújítása 4,6 millió Ft-ból valósult meg. A felújítás során kicserélték az aljzatot és a szigetelést, a pályát új parketta burkolattal látták el, az oldalfalak védőborítását a radiátorok, csövek, szelepek cseréje is megtörtént.
Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében gratulált az intézménynek a felújításhoz, és további sikereket kívánt.
Az avató ceremóniát az értelmileg akadályozott és autista tanulók tornagyakorlata és a tanárok zenés előadása színesítette.

KLIK/papa-ma.hu