Október 24-ig három fős tizedikes gimnazista csapatok jelentkezhetnek az ESTÖRI – Kreatív történelmi versenyre, melynek fődíja 1-1 iPad Air2 a csapattagoknak. A verseny iránt nagy az érdeklődés, eddig 69 csapat regisztrált a következő helyekről: Budapest, Csorna, Dorog, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kisvárda, Komarno, Kőszeg, Nagykanizsa, Pusztaszabolcs, Salgótarján, Sopron, Székesfehérvár, Szentendre, Szolnok, Szombathely, Zalaegerszeg.

A kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány kreatív történelmi tanulmányi versenyét a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára hirdette meg, melynek 2016/2017-es témakiírása: Az Esterházy család – egy kivételes karrier a 17. században.
A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának.
A csapatok nevezése szeptember 27-től október 24-ig online módon, díjmentesen történik a www.estori.hu regisztrációs felületen.
Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke szeptember 21-én, a kismartoni Esterházy-kastélyban együttműködési megállapodást írt alá az Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI – Kreatív történelmi versenyéről Dr. Ottrubay István alapítványi elnökkel. A KLIK az országos történelmi verseny jelentőségét és a kitűzött célok hasznosságát elismerve azzal támogatja a verseny meghirdetését, hogy a versenyfelhívást közzéteszi saját nyilvános felületein, és eljuttatja a fenntartásában lévő köznevelési intézményekhez.
Az alapítvány az első hatvan regisztrált kapcsolattartó tanár számára október 12-én és 13-án tanulmányi utat szervezett Ausztriába, Esterházy helyszínekre: Eisenstadtba és Fraknó várába.
Háttér
Az Esterházy Magánalapítvány kiemelten fontosnak tartja, hogy Magyarországon végezzen olyan közhasznú, ezen belül kulturális, oktatási, közismereti tevékenységet, melynek középpontjában a történelmi múlt megismerésének elősegítése, a kulturális örökség védelme, a hagyományok ápolása áll.

E-mail: HOytvSfVAPa7MDMAWMMaW5mb0Blc3RvcmkuaHU=

Web: www.estori.hu

Facebook: https://www.facebook.com/estoriverseny

Instagram: https://www.instagram.com/estoriverseny/

Youtube: Estöri Verseny