Ünnepélyes keretek között adta át dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke az állami fenntartású köznevelési intézmények igazgatóinak a kinevezésükről szóló emléklapokat.

Az állami fenntartású köznevelési intézmények vezetésére kiírt pályázatok elbírálása a nyári időszakban fejeződött be, amely során 428 újonnan kinevezett igazgató kapta meg a megbízásáról szóló okiratát.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta: a gyerekek nevelése, oktatása mellett az iskolában erős közösséget kell építeni, meg kell erősíteni a haza szeretetét és a munka becsületét. Hozzátette: nem egy könnyű feladatra vállalkoznak az iskolaigazgatók, mégis a legszebb hivatás az övék. Minden iskolában még innovatívabb oktatást kell megszervezniük, kinevezésüket azért kapták, mert erre képesek – tette hozzá, sok sikert kívánva az iskolaigazgatók munkájához.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke az igazgatói kinevezések kapcsán elmondta: várakozással teli időszak előtt állunk, komoly feladatot vállaltak az iskolaigazgatók. Kiemelte, hogy 428 kinevezettből közel százan első igazgatói megbízásukat kezdik. Rengeteg elképzelés, terv van ilyenkor az igazgatók fejében. Hozzátette: fontos, hogy merjenek nagyot álmodni, próbálják megvalósítani azokat, mert a legszebb pálya a pedagógusoké. Feladatunk közé tartozik a nevelés-oktatás mellett a tehetségek megtalálása, segítése, és a fejlesztésre szorulók megsegítése egyaránt. Tapasztalatok megosztása kiemelkedő jelentőségű az iskolavezetők között, mert sok a jó gyakorlat, amelyeket be kell építeni a mindennapi oktató-nevelő, illetve a vezetői munkába egyaránt.

Budapest, 2023. augusztus 25., péntek