Az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” c. projektben kaptak ingyenes tanszercsomagot a megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola rászoruló diákjai.

Megyaszó, 2021. szeptember 1., szerda (MTI) - Ingyenes tanszercsomagot kaptak szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola diákjai, az ajándékokat Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere és Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője adta át.

Kásler Miklós azt mondta: a kormány számára kiemelt prioritást élvez a családok támogatása, ezért mindent megtesznek, hogy könnyebbé tegyék a szeptemberi iskola- és óvodakezdést, ezért a korábbi évekhez hasonlóan az idei tanévben is kiosztanak ingyenes tanszercsomagokat a leginkább rászoruló családoknak.

A 2021/2022-es tanév kezdésére a Klebelsberg Központ szervezésében 110 480 tanszercsomagot kapnak a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás diákok, ebből a megyaszói általános iskola 210 diákja jutott felszereléshez.

A programban több mint kétezer oktatási intézményben osztanak szét ilyen ajándékot, amelynek beszerzési értéke 911,5 millió forint volt.

A kormány döntése értelmében a szeptemberi tanévtől minden hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű, 1-8 évfolyamos tanuló - függetlenül a fenntartótól, területi korlátozás nélkül - kap tanszercsomagot az előző tanévhez hasonlóan.

(MTI)