A hétvégi gyorsteszteken 20 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, mindössze egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív.

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs online sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány novemberben is biztosította a lehetőséget a köznevelésben dolgozóknak a tesztelésre, az akkori eredmények rosszabbak voltak: két százalékuk mintája lett pozitív.

Január 2-án és 3-án a tesztet összesen 220 ezer köznevelésben és szakképzésben dolgozó pedagógus számára, országosan 99 helyszínen biztosítottuk, a mintavételt 263 csapat végezte. Online előzetesen 13 ezren regisztráltak. Az eredményeket elküldték a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, az adatok folyamatosan kerülnek be a statisztikákba.

Akik most fertőzöttnek bizonyultak, nem mehetnek közösségbe, tíznapos házi karantén vár rájuk, így a tanítás biztonságosan folytatódhat a téli szünet után

Novemberben és decemberben több szakmacsoport számára tettük lehetővé a csoportos tesztelést, így az egészségügyi és szociális intézményekben, a bölcsődékben, óvodákban, nevelési-oktatási intézményekben, valamint a területi közigazgatásban - elsősorban az ügyfélszolgálatokon - dolgozók vehettek részt a teszteken. A cél az érintett intézmények biztonságos működésének biztosítása volt. 

2021. január 4.

https://kormany.hu/hirek/alacsony-a-pozitivitas-az-ovodai-es-iskolai-dolgozoknal