Magyar részvétel a 34 EU Fiatal Tudósok Versenyén. Budapest, 2023. szeptember 11. – Brüsszelben fogják összemérni a tudásukat 37 ország tehetségei a 34 EU Fiatal Tudósok Versenyén, melyre a Magyarországot képviselő diákokat a Magyar Innovációs Szövetség delegálja.

Mindenhol, helyi országos versenyeken dől el, ki juthat az Európa Bajnokság döntőjébe. Idén 65000 fiatal közül több lépcsőben választották ki azt a 84-et, akik szeptember 12-17. között Brüsszelben fognak versenyezni a több ezer eurós díjakért. 

 A versenyen természetesen – mint minden évben, több mint három évtizede – Magyarország is ott lesz, a magyar válogatottat, a hazai Országos Tudományos és Innovációs Olimpia első helyezettjei képviselik:

-         A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Laskai Szilveszter „Vontatási inverter tervezése SiC félvezetőkkel” c. pályázatával.

-         A békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója, Vida Ákos „Gaming Accessibility” c. munkájával.

-         A tatabányai Bánki Donát Pech Antal Technikum frissen végzett diákjai, Óvári Ákos és Szőnyi Balázs „Thermográfiai alapon működő vezetést támogató rendszer” c. munkájukkal.

 A magyar delegációt Ivánka Gábor, bírálóbizottsági tag, a MAFITUD elnöke vezeti.

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!