A Népszava a »„Talán nem kell kuporgatni” – Máris bérfeszültségeket okoz a pedagógusok fizetésemelése« című cikkében egy meg nem nevezett iskolaigazgatóra hivatkozva tényként közli, hogy a pedagógusok béremeléséről nem kaptak az érintettek kellő tájékoztatást.

A cikk szokásos módon nélkülözi a konkrétumokat. Ezzel szemben minden Tankerületi Központ arról nyilatkozott, hogy a fenntartásukban lévő iskolák vezetőit részletesen tájékoztatták a jogszabályi változásokról, valamint a béremeléssel kapcsolatos minden egyéb tudnivalóról, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek meghatározták, hogy ki – mekkora összegű bért fog kapni. Ezért feltételezzük a fenntartók nyilatkozatai alapján, hogy ez a hír nem valós. Amennyiben bárkinek problémája, kérdése lenne a saját illetményével kapcsolatban, kérjük, forduljon az iskolaigazgatóhoz, vagy keresse meg az iskoláját fenntartó Tankerületi Központot.

Mivel nem lehet tagadni a pedagógusok béremelését, ezért az ellenzéki médiatartalom-szolgáltatók most álhírekhez, rosszindulatú sejtetésekhez folyamodnak. Határozottan visszautasítjuk ezt a hangulatkeltést, és megkérjük az érintett sajtómunkatársakat, hogy a hergelésükkel hagyjanak fel, hogy a pedagógusok zavartalanul végezhessék el feladataikat. 

 

Budapest, 2024. február 5., hétfő