Hírek

2021. július 20. 9:54

Egy csodával teli új világ kapuja – a pandémia alatt is bizonyított a Lázár Ervin Program

A Lázár Ervin Program 2019 novemberében induló és a pandémia miatt 2021 júniusában befejeződő első megvalósítási periódusa bizonyított. A nagyszabású állami programnak köszönhetően ebben az időszakban a Szegedi Tankerületi Központ illetékességi területén működő 3 járás 66 feladatellátási helyének közel 17500 diákja vehetett részt ingyenes színházi, cirkuszi előadások, illetve komolyzenei hangversenyek látogatásán.

2021. július 15. 12:58

„A zenetanulás legeredményesebb módja maga a zenélés.”

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola (STAMI) idén tizenötödik alkalommal szervezte meg hagyományos könnyűzenei táborát, melynek egyik nem titkolt célja volt, hogy élményzenélésre alapozott programelemek segítségével az örömteli színpadi szereplésre is felkészítse a növendékeket. Az ifjú zenészek mellett a táncos diákok is részt vettek az évek óta nagy népszerűségnek örvendő, remek hangulatú táborban.

2021. július 15. 12:42

Dózsás mércével – nyári kajak-kenus sikerek

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola kajak-kenus diákjai a nyári vakáció idején sem tétlenkednek. Sukorón, a Magyar Kupa Döntőjén az MVM Szegedi Vízisport Egyesület által megszerzett 9 aranyéremből 7 az ő teljesítményüket dicséri. Az elballagó tanulók sikereit is büszkén figyeli az intézmény. A Poznanban megrendezett Ifi & U23-as Európa-bajnokságon remekeltek az egykori tanítványok.

2021. július 2. 13:18

„Tudatlanságból sohasem lesz biztonság.” – A KEVE program négy éve

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Tankerületi Központ szakmai együttműködésével indított „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) program az eltelt időszakban országos érdeklődésre tett szert. A biztonságos közlekedésre nevelést, a balesetmegelőzési ismeretek tematikus és felmenő rendszerű átadását célzó program négy éves tapasztalatait értékelték Szegeden.

2021. július 1. 15:46

„Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel”

A Szegedi Gregor József Általános Iskola DÖKO Híradója II. helyezést hozott az intézménynek a „Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel” című pályázaton. A díjátadó ünnepséget az esztergomi Duna Múzeumban tartották júniusban.

2021. június 29. 10:23

Fődíjat ért a Dózsa teljesítménye a „Kinder Joy of Moving – A mozgás öröme” című bajnokságon

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola 1,3 millió forinttal lett gazdagabb a „Kinder Joy of Moving – A mozgás öröme” című programban való sikeres szereplésének köszönhetően. A nyereményt az intézmény sportéletének fejlesztésére, sporteszközök beszerzésére fordítják majd.

2021. június 29. 10:09

Szenzációs idegen nyelvi héttel búcsúzott a tanévtől a Rókusi Általános Iskola

A Rókusi Általános Iskolában a 2021. június 7-től 11-ig tartó időszak nyelvóráit már nem a tankönyvek uralták. „Tanuljunk, tapasztaljunk valami újat!” jelmondattal az intézmény a teljes hetet rendhagyó idegen nyelvi programoknak szentelte.

2021. június 23. 11:30

Színházi koncerttel zárta a tanévet a szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

A Szegedi Szimfonikus Zenekar évtizedek óta lehetőséget biztosít arra, hogy az intézmény néhány tehetséges növendéke a zenekar mellett szólistaként léphessen fel a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. Ezúttal 2021. június 13-án jött el a nagy nap, amikor is közönség elé állhattak a kiválasztottak.

2021. június 15. 9:34

Sikeres közlekedési alapvizsgát tettek a KEVE első résztvevői

A 2017/2018-as tanévben, két intézmény három első osztályában indult útjára a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű közlekedésbiztonságra nevelő projekt. Az első résztvevők most az alsó tagozatos tanulmányaik végéhez érkeztek, és a KEVE programban eddig megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak.

2021. június 8. 12:33

Örökségünk: magyarságunk!

A Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én aprócska Trianon-múzeummá változott a Tisza-parti Általános Iskola rajzterme, és Mikó Valér történelemtanárnak köszönhetően különleges élményben lehetett része a kiállítást meglátogató diákcsoportoknak.