Hírek

2022. január 19. 14:21

„BarcziART” – művészetterápia és projektoktatás a szabad önkifejezés szolgálatában

A Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI a legváltozatosabb módszerek alkalmazásával segíti sajátos nevelési igényű tanulóinak személyiségfejlődését. E módszerek közé tartozik egyebek között a művészetterápia és projektoktatás is, amelyek egymást kiegészítve különösen nagyfokú kreativitásra, valamint szabad önkifejezésre ösztönöznek.

2022. január 5. 16:09

A jövő reménységei

Reményteljesen kezdődik a 2022. év a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola azon két tanulója számára, akik december végén életükben először sakkozhattak Európa-bajnokságon. Puskás Mihály és Puskás Gergely nagyon jól vette az akadályokat, és valószínűleg sok szép eredmény vár rájuk az jövőben.

2022. január 5. 8:41

Euroregionális Zeneiskolai Újévi Koncert 2022.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is részesei voltak annak az újévi hangversenynek, amelyet a Belgrádban működő Goethe Intézet koordinált. A 2022-es évet köszöntő Euroregionális Zeneiskolai Újévi Koncerten Pachelbel D-dúr kánonját adták elő különböző országok különböző művészeti intézményeinek diákjai.

2022. január 4. 10:17

Alsó, felső, király, ász – nem kártyáztak, jutalmaztak Mórahalmon!

Az Örökös Ökoiskola címmel rendelkező Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola az elmúlt évben is kiemeltem kezelte a környezetvédelem kérdését. Az e téren végzett lelkiismeretes tevékenységet decemberben Zöld-díjakkal jutalmazta az intézmény. „Zöld alsó”, „Zöld felső”, „Zöld király” és „Zöld ász” címeket nyerhettek el az arra érdemes osztályközösségek.

2021. december 21. 13:16

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.”

Kodály Zoltán zenepedagógiai koncepciójának kiteljesedéséhez idén is kiváló segítséget nyújtott a fiatalok zenei nevelését támogató állami Hangszercsere Program. A Szegedi Tankerületi Központ ebben az évben mintegy 11,3 millió forintot fordíthatott a zenei képzést folytató alapfokú művészeti iskolák eszközfejlesztésére, és közel 1,7 millió forintból bővült az általános iskolák hangszerállománya.

2021. december 15. 7:27

„Elképesztő!” - Bosnyák Viktória és Dudás Győző az Aranyban

November végén különleges vendégek érkeztek a Szegedi Arany János Általános Iskola könyvtárába. Bosnyák Viktória írónő és Dudás Győző illusztrátor látogatta meg az intézmény negyedikeseit. Milyen volt a találkozás? Az írónő egyik művének címével jellemezve: „Elképesztő!”

2021. december 13. 14:39

Ők így segítenek!

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola alsós tanulói színes rajzokat küldtek a Covid-osztályra, hogy az ott dolgozók arcára mosolyt varázsoljanak. A sok szép, szívet melengető alkotással megbecsülésüket és hálájukat szerették volna kifejezni a gyerekek. Ők így járultak hozzá a járvány elleni küzdelemhez, bizonyítva, hogy kis dolgok is jelenthetnek nagyon sokat.

2021. december 3. 12:41

Gyógypedagógusok szakmai sikerei

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat igazán büszke lehet szakembereinek kimagasló munkájára. A közelmúltban az intézmény két gyógytestnevelője is szakmai elismerésben részesült, egy gyógypedagógusa pedig a zeneoktatásban kiválóan alkalmazható, hiánypótló módszertan kidolgozásában jeleskedett.

2021. december 2. 7:31

Ez iGEM!

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 22 fős csapata aranyérmet nyert az iGEM nemzetközi szintetikus biológiai versenyen. Az ifjú tudóspalánták egy, a rákdiagnosztikában alkalmazható új módszert fejlesztettek ki.

2021. december 1. 7:32

Rend, színes dekoráció és szuperhős-köpeny lett a vége a találkozásnak

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2.b osztályával izgalmas dolog történt. Novemberben a Hetedhét Kaland című szórakoztató és ismeretterjesztő műsor stábja látogatott el a gyerekekhez. Rend, gyönyörű téli dekoráció és szuperhős-köpeny lett az eredménye az együtt eltöltött néhány órának.