Hírek

2023. szeptember 22. 13:20

Iskolai kórusok nemes ügyek szolgálatában

2023 szeptembere több olyan, különböző szervezésű programot is kínált, amelyeken iskolai énekkarok fellépései bizonyították: a zene, a dal képes bármilyen jó ügy szolgálatába állni.

2023. szeptember 20. 12:22

Domi bácsi története – a csintalan diáktól a komoly egyetemi oktatóig

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában szép hagyomány, hogy minden év szeptember 12. napján megemlékeznek a névadó, Bonifert Domonkos születésnapjáról. Domi bácsi élettörténetét idén is felelevenítették.

2023. szeptember 14. 9:38

Más, de nem kevesebb!” - tanévnyitó szemléletformálás iskolai összefogással

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola közötti partneri együttműködés már a tanév kezdetén megmutatta: érdemes egymástól tanulni. A két iskola tanévindító szemléletformáló találkozása az autizmussal élők oktatását kívánta segíteni.

2023. szeptember 5. 11:39

Beköszöntött az új tanév

A köznevelési intézmények tanévnyitó ünnepségekkel köszöntötték a 2023/2024. tanévet. Az indulást különböző szakmai fórumok, tanévindító rendezvények előzték meg, ahol oktatási szakemberek, vezetők, pedagógusok egyeztettek a feladatokról.

2023. szeptember 5. 11:39

Az örök téma - Janikovszky Éva hatása Szegeden

Janikovszky Éva munkássága kifogyhatatlan téma a szegedi köznevelési intézményekben. Kollégiumi tagintézmény és idén szeptembertől általános iskola is viseli a nevét. Nyáron pedig a Tisza-parti Általános Iskola diákjai a Szeged Televízió műsorában idézték fel az írónő fiatalkori gondolatait.

2023. július 18. 15:22

„Aktív udvar”

A Szegedi Fekete István Általános Iskola „Aktív udvar” fantázianévre elkeresztelt programja tökéletesen kifejezi az intézmény nyári célkitűzését. Színes, mozgásra ösztönző és látványelemekben gazdag kültéri helyszínt szerettek volna varázsolni a tanulók számára. Sikerült!

2023. július 11. 8:44

Radnótis végzős diákot delegáltak a Nobel-díj átadására

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) idén Viczián Dánielt, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákját delegálta a Nobel-díj átadására.

2023. július 11. 8:40

Nyári cirkuszolás a Bárcziban

A Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI nyári kézműves művészeti tábort hirdetett meg tanulói számára. Központi téma a cirkusz volt.

2023. július 6. 7:45

Sakkos sikerek

A Tisza-parti Általános Iskola két diákja is nemzetközi sakkversenyre készülhet. A Korcsoportos Országos Bajnokságon nemrégiben elért eredményeik alapján Mészáros-Csonka Dávid és Vadkerti Anna jutott tovább a nemzetközi mezőnybe.

2023. június 27. 12:23

30 éves évfordulóját ünnepli a korai fejlesztés Makón

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye jubileumi programsorozattal ünnepelte a korai fejlesztés feladatellátásának 30. évfordulóját.