Hírek

Magyar testvérpár bravúros szereplése a prágai Karel Patras Nemzetközi Hárfaversenyen

Publikálva: 2023. február 1.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola két növendéke is bravúrosan szerepelt a prágai Karel Patras Nemzetközi Hárfaversenyen. Mindkét fiatal zenei tehetség, Harmath Kornélia és Harmath Gabriella első helyen végzett korosztályának mezőnyében.

Tovább a teljes cikkre

"Az angyalok köztünk járnak" - Tehetséges sajátos nevelési igényű tanulókat díjazott a Bárczi EGYMI

Publikálva: 2023. február 1.

A Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI "Az angyalok köztünk járnak" címmel integrációs rajz- és fotópályázatot hirdetett az adventi időszakban. A hagyományteremtő szándékkal kiírt tehetségkutató verseny ünnepélyes eredményhirdetését 2023. január 27-én tartották az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban.

Tovább a teljes cikkre

Tripla 200

Publikálva: 2023. február 1.

A Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola januárban nagyszabású programsorozattal ünnepelte névadója születésének 200. évfordulóját. Az évről évre megrendezésre kerülő Madách-héten arról is megemlékeztek, hogy Petőfi Sándor ugyancsak 200 évvel ezelőtt született, sőt nemzeti himnuszunk is ennyi idős.

Tovább a teljes cikkre

Népi hagyományok a kollégiumban

Publikálva: 2023. január 31.

A Szegedi Városi Kollégium programtervében kiemelt fontossággal bírnak a népi hagyományok megismertetésére irányuló események. A pedagógusok már a tanév első félévében is rendkívül szerteágazó kínálattal invitálták a kollégistákat népi kultúránk különböző területeire.

Tovább a teljes cikkre

200 éve történt, ma tisztelettel hajtunk főt előtte

Publikálva: 2023. január 27.

2023-ban kerek évfordulóhoz érkezett nemzeti himnuszunk. Köznevelési intézményeink mély tisztelettel emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról, mely annak állít emléket, hogy Kölcsey Ferenc 200 éve véglegesítette „Hymnus, a Magyar nép zivataros századaiból” című költeményének kéziratát. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója is okot adott a főhajtásra.

Tovább a teljes cikkre

A Béke Iskola „szelleme”

Publikálva: 2023. január 25.

A Béke Utcai Általános Iskola logóját látván sokaknak a családias légkör, az egymást segítő és egymásra odafigyelő iskolai közösség jut eszébe. Nem mindenki tudja, hogy az embléma középpontjában álló kisfiú alakjának önálló története van. Januárban e témára épült a tanulók fantáziáját kellően megmozgató „Iskola szelleme…” című kiállítás.

Tovább a teljes cikkre

Nagyszerű nyitány az idei OKTV-n

Publikálva: 2023. január 24.

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai ebben a tanévben is remekeltek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV) első megmérettetésein. A diákok és tanáraik odaadó munkájának eredményeként 95 tanuló jutott tovább a következő fordulókba.

Tovább a teljes cikkre

Tehetséggondozó sakkverseny a Gedóiban

Publikálva: 2023. január 17.

A félévzárás közeledtével minden intézmény, köztük a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is számba vette a tanév eddigi legemlékezetesebb eseményeit. A Gedóiban ezek közé tartozik a negyedik alkalommal megrendezett regionális sakkverseny.

Tovább a teljes cikkre

Ahol „ruhából is épülhet játszótér”

Publikálva: 2023. január 17.

A Csengelei Általános Iskolának két nagy álma van: ökoiskola címre pályázik, és szeretné, ha egy kültéri játszótér épülne az udvarán. A célok megvalósításához vezető utat pedig remekül kövezte ki egyebek között a „Göncölj a Földért” elnevezésű, fenntarthatóságra ösztönző gyűjtőakcióban való aktív részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Mérlegen a kínai nyelvoktatás eredményei

Publikálva: 2023. január 17.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskolában egyebek között a kínai nyelvoktatás eredményei is mérlegre kerültek a tanév első félévének értékelése során. A Konfuciusz Tanterem címmel rendelkező intézmény e téren végzett munkája meghatározó a térségben.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció