Hírek

Jubilál a Radnóti

Publikálva: 2023. október 4.

125 éves lett az állami fenntartású Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. A nagy népszerűségnek örvendő köznevelési intézmény a Szegedi Nemzeti Színházban megrendezett jubileumi gálaműsorral ünnepelte rendkívüli évfordulóját.

Tovább a teljes cikkre

Magyar hegedűszó Hollandiából

Publikálva: 2023. október 2.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola két hegedű szakos növendéke is azon négy magyar zenei tehetség közé tartozott, akik Hollandiában, a Huygans Festivalon hazánkat képviselték.

Tovább a teljes cikkre

Csengelén is sikeresen debütált az „Olvasás éjszakája”

Publikálva: 2023. szeptember 29.

A Csengelei Általános Iskola idén először rendezte meg az „Olvasás éjszakája” elnevezésű programot. Bevallották: tanultak mástól! Nagy hatással volt rájuk a Szegedi Orczy István Általános Iskola e témában megvalósított előző tanévi tudásmegosztó workshopja.

Tovább a teljes cikkre

Felejthetetlen élmények a Balatonnál, avagy őszi, ottalvós osztálykirándulás Zánkán, az Erzsébet-táborban

Publikálva: 2023. szeptember 28.

Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulói szeptemberben Zánkán jártak. Három feledhetetlen napot köszönhetnek az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak.

Tovább a teljes cikkre

Ma milyen nap van?

Publikálva: 2023. szeptember 28.

A Szegedi Gregor József Általános Iskolában erre a kérdésre a megszokottól eltérő választ kaphat az érdeklődő. Itt nem az a hangsúlyos, hogy hétfőre vagy péntekre ébred a világ, inkább az a lényeges, éppen milyen különleges program megvalósításán dolgozik az iskola közössége.

Tovább a teljes cikkre

„Ez a nap más, mint a többi…”

Publikálva: 2023. szeptember 28.

A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola tagintézményei sorából kiváló Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola első önálló lépéseinek egyike egy vidám családi nap megszervezése volt, ezzel állítva emléket a változásnak. Tagintézményének, a Deszki Zoltánfy István Általános Iskolának is kijutott a jóból, egy ünnepi torta nekik is járt.

Tovább a teljes cikkre

Iskolai kórusok nemes ügyek szolgálatában

Publikálva: 2023. szeptember 22.

2023 szeptembere több olyan, különböző szervezésű programot is kínált, amelyeken iskolai énekkarok fellépései bizonyították: a zene, a dal képes bármilyen jó ügy szolgálatába állni.

Tovább a teljes cikkre

Domi bácsi története – a csintalan diáktól a komoly egyetemi oktatóig

Publikálva: 2023. szeptember 20.

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában szép hagyomány, hogy minden év szeptember 12. napján megemlékeznek a névadó, Bonifert Domonkos születésnapjáról. Domi bácsi élettörténetét idén is felelevenítették.

Tovább a teljes cikkre

Más, de nem kevesebb!” - tanévnyitó szemléletformálás iskolai összefogással

Publikálva: 2023. szeptember 14.

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola közötti partneri együttműködés már a tanév kezdetén megmutatta: érdemes egymástól tanulni. A két iskola tanévindító szemléletformáló találkozása az autizmussal élők oktatását kívánta segíteni.

Tovább a teljes cikkre

Beköszöntött az új tanév

Publikálva: 2023. szeptember 5.

A köznevelési intézmények tanévnyitó ünnepségekkel köszöntötték a 2023/2024. tanévet. Az indulást különböző szakmai fórumok, tanévindító rendezvények előzték meg, ahol oktatási szakemberek, vezetők, pedagógusok egyeztettek a feladatokról.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció