Hírek

„Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!”

Publikálva: 2022. szeptember 28.

Egykoron Mécs László fenti gondolatával fogalmazta meg küldetését Dr. Bonifert Domonkos, matematikus, főiskolai tanár, példakép, iskolanévadó. A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola közössége szeptemberben róla emlékezett meg.

Tovább a teljes cikkre

Az Öreg Hölgy és az iskola

Publikálva: 2022. szeptember 28.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskolájának 4. és 5. osztályos tanulói szeptember közepén az Öreg Hölgynél tettek látogatást. A Szent István téri víztornyot a szegediek szívesen becézik így, hiszen a több mint száz éves épület igazi matrónaként, méltóságteljesen őrzi emlékeit, és várja látogatóit.

Tovább a teljes cikkre

„Fuss a szívedért! – Fuss az iskoládért!”

Publikálva: 2022. szeptember 28.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - csatlakozva az országos kezdeményezéshez - futódélutánt szervezett, mellyel a mozgás fontosságára, egészségünk megőrzésére hívta fel a figyelmet.

Tovább a teljes cikkre

Bringa a csúcson!

Publikálva: 2022. szeptember 23.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola ökoiskolához méltó programokat szervezett az Autómentes nap alkalmából. Az intézmény közösségi életét a kerékpározás témakörének feldolgozása határozta meg reggeltől estig.

Tovább a teljes cikkre

„A zene célja…, hogy táplálkozzunk vele.”

Publikálva: 2022. szeptember 22.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Kodály Zoltán gondolataival invitálja az érdeklődőket a Zene Világnapja alkalmából szervezett hangversenyére. Az ünnepi eseménynek az intézmény hangversenyterme ad otthont 2022. szeptember 29-én.

Tovább a teljes cikkre

Versbe szedett szeptember

Publikálva: 2022. szeptember 16.

A 2022/2023. tanév a Szegedi Tankerületi Központ valamennyi köznevelési intézményében zavartalanul kezdődött meg. A szeptember máris rengeteg programot kínál, melyek megvalósítása szorgalmas előkészítő-lebonyolító munkát igényel. A hónap hangulatát mi sem érzékeltethetné jobban, mint egy-egy versrészlet.

Tovább a teljes cikkre

Megszólaltak az iskolai csengők

Publikálva: 2022. szeptember 2.

Szeptember 1-jén a szakadó eső sem tántoríthatta el a Szegedi Fekete István Általános Iskola diákjait és pedagógusait, hogy a nagy gonddal megtervezett tanévnyitó ünnepségüket megtartsák. A rendezvényen illusztris vendégeket fogadhattak.

Tovább a teljes cikkre

A kenu sportág szerelmesei

Publikálva: 2022. szeptember 2.

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola kenus diákjai ezen a nyáron is a sportnak éltek. Az új tanév kezdetéig sok-sok éremmel és számtalan értékes helyezéssel lettek gazdagabbak. Ezt ígérik 2022/2023-ra is!

Tovább a teljes cikkre

„Vándorlelkek”, ha útra kelnek…

Publikálva: 2022. szeptember 1.

A Rókusi Általános Iskola a nyár folyamán izgalmas vándortábori programokkal tartotta edzésben tanulóit. A kalandokban részt vevő diákok két bringás és egy erdei tábor élményeivel láthatnak neki az új tanévnek.

Tovább a teljes cikkre

Megállás nélkül zene!

Publikálva: 2022. július 4.

A zeneoktatásáról országosan is ismert Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola nagyon aktív periódust hagyott maga mögött. A tanév utolsó három hónapja különösen eseménydúsra sikerült. Akár mottóként is választhatta volna az intézmény: Megállás nélkül zene!

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció