Hírek

Májusi aranyeső – bravúros zenei teljesítmény Óbecsén

Publikálva: 2023. május 25.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola büszkén mondhatja el, hogy a szerbiai Óbecsén megrendezett "Fantast-2023" elnevezésű Nemzetközi Zenei Versenyen minden versenyzője 1. díjas lett.

Tovább a teljes cikkre

Dübörögnek a családi napok

Publikálva: 2023. május 25.

Retró büfé, boszorkánykonyha, arcfestés, kisállat-szépségverseny, sportversenyek, családi vetélkedők és még megannyi színes program derít jókedvre diákot, tanárt, szülőt az iskolákban megrendezett családi napokon. A május közkedvelt hónapja ezeknek a közösségi rendezvényeknek.

Tovább a teljes cikkre

Pálfy Ferenc-díjat kapott a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója

Publikálva: 2023. május 19.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója 2023. május 16-án Pálfy Ferenc-díjat vehetett át Szegeden. Az ünnepélyes díjátadón Kövér László, az Országgyűlés elnöke is jelen volt.

Tovább a teljes cikkre

A Radnóti remek teljesítménye az OKTV-n

Publikálva: 2023. május 17.

42 döntőbe jutott tanuló, 5 dobogós helyezés, 21 tanár közvetlen támogatása, 15 tanulmányi kategória – a 2022/2023. tanévben ezek a számok fémjelzik a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (RMG) Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) való részvételét. Kiemelkedően szerepeltek ismét.

Tovább a teljes cikkre

Eszközök a minőségi oktatás szolgálatában

Publikálva: 2023. május 17.

A Kisteleki Általános Iskola és Kollégium különböző pedagógiai eszközök alkalmazásával, köztük a környezeti nevelést segítő programokhoz való kapcsolódás útján igyekszik a minőségi oktatást biztosítani.

Tovább a teljes cikkre

Ezüstérem a kémiai diákolimpián

Publikálva: 2023. május 12.

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 12. évfolyamos tanulója, Viczián Dániel ezüstérmet szerzett a Kazahsztánban megrendezett Mengyelejev Kémiai Diákolimpián (IMChO).

Tovább a teljes cikkre

„Nincs ennél nagyobb értékünk, muszáj megvédenünk.”

Publikálva: 2023. május 12.

Változó világunkra, természetre és kincseire, vízre, levegőre, a Föld élővilágára fókuszált a Tisza-parti Általános Iskola Fenntarthatósági témahete, melyen sok színes program megvalósítására került sor. David Attenborough gondolatai vezérelték az intézményt ezen az úton.

Tovább a teljes cikkre

Tollaslabdázásból csillagos ötös

Publikálva: 2023. május 8.

A bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az egyik legnépszerűbb sportág a tollaslabda. Az intézmény diákjai minden évben kiváló versenyeredményeket érnek el. Áprilisban a Tollaslabda Diákolimpia vármegyei és területi fordulóiban remekeltek, melyeknek helyszíne is Bordány volt.

Tovább a teljes cikkre

Általános iskolák egymás között – áprilisi versenykörkép

Publikálva: 2023. május 5.

A Szegedi Tankerületi Központ általános iskolái a legkülönfélébb versenyek megszervezésével igyekeznek segíteni az egészséges versenyszellem kialakulását, a megmérettetések tárházának bővítését. A gyerekek egymás közti vetélkedése a pedagógusok tapasztalatcseréjére is alkalmat teremt, és kiváló lehetőség egy kis kitekintésre, ismerkedésre, barátkozásra, kapcsolatépítésre is.

Tovább a teljes cikkre

"A zene lelket ad az univerzumnak…”

Publikálva: 2023. május 4.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ezen gondolatok mentén több zenei rendezvénynek is otthont adott az elmúlt időszakban. Az intézmény áprilisban helyszíne volt az Éneklő Ifjúság programjait záró hangversenyeknek, vendégül látta a budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola híres kórusát, és megszervezte a zenei elemekben is bővelkedő, hagyományos Tabán Estet.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció