Hírek

Tehetségek a színpadon – hagyományok és megújulás az iskolai tehetségkutató programokban

Publikálva: 2024. április 10.

Szinte minden köznevelési intézmény programkínálatában létezik olyan rendezvény, amelyet régi hagyomány övez, amelyet évről évre gondosan megrendeznek, és amely mégis évről évre új köntösben, új ötletek megvalósításával teszi színessé az iskola életét. Ilyen rendezvények közé tartoznak a tehetségek bemutatását célzó kulturális programok, estek, gálaműsorok.

Tovább a teljes cikkre

Ajánlattételi felhívás - Iskolagyümölcs- és iskolazöldség- program 2024/2025-ös tanév

Publikálva: 2024. április 10.

A Szegedi Tankerületi Központ az „Iskolagyümölcs- és iskolazöldség- program”-ban történő részvétele érdekében, a 15/2021 (III.31.) AM rendelet alapján beszerzési eljárást folytat le – a fenntartása alatt álló intézmények tanulóinak iskolagyümölccsel- és zöldséggel történő ellátására.

Tovább a teljes cikkre

Boldogság van!

Publikálva: 2024. április 4.

A Szegedi Városi Kollégium Janikovszky Éva Tagintézményében komolyan veszik a boldogság kérdését. A Boldog Kollégium címmel rendelkező intézmény márciusban olyan projektnapot szervezett, ahol azok számára is megismerhetővé váltak a boldogságfokozó tevékenységek, akik egyébként nem járnak boldogságórákra.

Tovább a teljes cikkre

„Tegyük láthatóvá a láthatatlant!”

Publikálva: 2024. április 2.

Ezen mottó égisze alatt rendezte meg a Víz világnapjához kapcsolódó hagyományos tankerületi versenyét a Szegedi Gregor József Általános Iskola. A 2000 óta rendszeresen meghirdetett környezetvédelmi program iránt évek óta töretlen az érdeklődés.

Tovább a teljes cikkre

Énekkari fesztiválkoncerttől a profi kosarasokkal való játékig

Publikálva: 2024. április 2.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az egyik héten még a budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolával való találkozást szervezte énekkara számára, a másik héten már az SZTE SZEDEÁK profi kosárlabdázóit fogadta, akik rendhagyó testnevelésórát tartottak az intézményben. Élményekből jutott bőven mindenkinek.

Tovább a teljes cikkre

„Mandulaszemben a világ…”

Publikálva: 2024. április 2.

Így kezdődik Ráczné Kovács Leila gyógypedagógus verse, amelyet a Down-szindrómás gyermekekről írt. A köszöntőként elhangzó költemény csak kezdete volt annak az intézményi programkavalkádnak, amely a Down-szindróma világnapjához kapcsolódott a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskolában.

Tovább a teljes cikkre

Radnótis csapat kvalifikált a brüsszeli döntőre

Publikálva: 2024. április 2.

A Sci-Tech Challenge elnevezésű versenyen a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak. Első helyezésüknek köszönhetően radnótis diákok képviselhetik Magyarországot Brüsszelben, a nemzetközi döntőn.

Tovább a teljes cikkre

„Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek”

Publikálva: 2024. április 2.

A Szegedi Jerney János Általános Iskola nemrégiben igen ékes példáját mutatta a közösségi összetartozásnak, a tanítás melletti elkötelezettségnek, az együtt végzett munka szépségének, az intézmény falai között honoló meghittségnek. Az iskola felnőtt közössége részekre osztotta, majd egymást követően elszavalta Arany János Családi kör című versét.

Tovább a teljes cikkre

„Ne hagyd, hogy a csend szóljon helyetted: szólalj fel a bántalmazás ellen!”

Publikálva: 2024. március 25.

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 8.b osztályos tanulója, Kövesi Boglárka írta azt a szlogent, amely nyert az „Állj ki a bullying ellen!” elnevezésű iskolai témahét pályázatán. A programsorozat megszervezésével az intézmény deklarálni kívánta: mindannyian tehetünk valamit a bántalmazás ellen.

Tovább a teljes cikkre

Újabb színfolt az iskolai színjátszás palettáján

Publikálva: 2024. március 25.

2024. március 21-én a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában került megrendezésre a Szegedi Tankerülti Központ intézményeit hadra szólító I. Tankerületi Színjátszó Fesztivál. A szervező és egyben ötletgazda iskola maga is aktív részese volt a hagyományteremtő céllal meghirdetett kulturális eseménynek.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció