A Klebelsberg Központ digitális matematika versenyt szervez

Publikálva: 2018. december 14.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezi a Klebelsberg Központ a kreativitásra, digitális eszközök használatára épülő matematika csapatversenyét MaTech2 néven.

Az először a 2017/2018-as tanévben megrendezett MaTech elnevezésű verseny nagy sikerére való tekintettel, ebben a tanévben is megszervezi a Klebelsberg Központ a digitális kompetenciákat, a kooperációt és a kreativitást a matematikai tudással ötvöző megmérettetést. A vetélkedő szervezése ebben a tanévben is a Dunaújvárosi Egyetem közreműködésével és a tankerületi központok támogatásával valósítjuk meg. A MaTech2 elnevezésű verseny célja, hogy a digitális készséget, a kreativitást és a kooperációt fejlesztő feladatok segítségével közelebb hozza a matematikát a 10.-11. évfolyamos diákokhoz. Az élményalapú tanulás a tehetséggondozás egyik legoptimálisabb formája, hiszünk abban, hogy egy verseny lehet érdekes és inspiráló is a résztvevők számára. Reményeink szerint az immár második alkalommal megrendezett verseny a kihívás mellett idén is olyan élményekkel teszi gazdagabbá a résztvevőket, amelyek jelentős lökést adnak számukra további tanulmányaik során.

A feladatok elkészítésébe bevontunk az ország minden részéből középiskolai tanárokat is olyan intézményekből, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségazonosításra, a matematikai-logikai kompetencia fejlesztésére. A verseny három részből áll, két online fordulót követően a budapesti döntőben mérhetik össze ügyességüket, előadókészségüket és tudásukat a legjobb csapatok, ahol értékes informatikai eszközöket nyerhetnek a diákok. Jelentkezni és további információkat szerezni a versenyről a wwww.matechversenyek.hu honlapon lehet, ahol az érdeklődők képet kaphatnak a tavalyi vetélkedésről is. A jelentkezés határideje 2018. december 22. 

A Klebelsberg Központ kiemelten kezeli az iskolák szakmai támogatását is. Ebben az évben több mint 500 millió forinttal támogatta az innovatív pedagógiai projekteket az iskolákban.  Ahhoz, hogy ösztönözzük az innovációt, megmutassuk a diákok számára, hogy milyen lehetőségek rejlenek saját magukban, mennyi mindenre képesek, elengedhetetlenek a kreativitást, az újfajta ismeretszerzési megoldásokat előtérbe helyező versenyek is. A Klebelsberg Központ ennek szellemében szeretettel vár minden érdeklődő 10-11. évfolyamos diákot és tanáraikat egy izgalmas, a hagyományoktól eltérő matematikai versenyre.

Menü

Klebelsberg Központ

EFOP-4.1.11-21-2021-00001 Projekt

EFOP-3.1.11-19-2020-00001 projekt

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE

ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK EFOP-3.1.4-15-2015-00001 VEKOP-7.3.1-17-2017-00001

Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése

Köznevelés az iskolában

Informatikai fejlesztések az iskolákban

Társadalmi Megújulás Operatív Program az iskolákban

Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE)

Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára RRF-1.2.1-2021-2021-00001

Előkészítés a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára RRF-1.0.0-2021-00002

DIMOP_PLUSZ-4.1.1-23-2023-00001

Általános Adatkezelési Tájékoztató v05

Navigáció