Az Esztergomi Tankerületi Központ intézményei igényjelzése alapján szakmai előadássorozatot szervezett az iskoláiban dolgozó pedagógusok részére. Decemberben hallhatták az érdeklődők az első előadást, majd 2022 januárjában négy egymást követő csütörtök délután hívta a tankerület az érdeklődőket online előadásaira.

December 9-én Dánielné Kacsó Andrea intézményvezető (Szent Pál Marista Általános Iskola) a különleges bánásmódot igénylő tanulók nevelése-oktatása, hátránykompenzáció lehetőségeit mutatta be saját iskolájában szerzett tapasztalatit is megosztva.

A januári alkalmak előadói Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Pszichológia Intézetének munkatársai voltak.

Január 6-án dr. Hanák Zsuzsanna pedagógiai szakpszichológus, főiskolai tanár, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Pszichológia Intézetének igazgatója előadását hallgathatták meg a résztvevők „A korai iskolaelhagyás problematikája és a megelőzés lehetőségei a magyar köznevelésben” címmel.

Január 13-án Dr. Taskó Tünde Anna főiskolai docens „Iskolai bántalmazás prevenciója, felismerése és kezelése" témájában adott elő az érdeklődő pedagógusok részére.

Január 20-án Dr. Mester Dolli főiskolai docens előadásával folytatódott a program „Stressz kezelése, szorongásoldás az iskolában" címmel.

Január 27-én Dr. Dorner László adjunktus „Hatékony tanulás támogatásának lehetőségei a legújabb kutatások tükrében" című prezentációjával zárult a januári programsorozat.

A programon 191 pedagógus vett részt. Minden alkalommal lehetőség volt személyes tapasztalat vagy probléma megosztásra, interaktív módon. Külön öröm a szervezők számára, hogy az utolsó előadást az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 10. A osztálya is meghallgatta. Bízunk abban, hogy az előadássorozat hasznos ismeretekkel szolgált és segíti kollégáink munkáját.