Az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

Mintegy 50 millió forint értékben újult meg az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola. A sportudvar fejlesztésével, modern, a mai kor elvárásainak megfelelő, esélyegyenlőséget biztosító, egészséges, közösségerősítő intézményi környezetet alakítottak ki.

Az iskolakezdésre elkészült az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola sportudvara. A Klebelsberg Központ mintegy 50 millió forintos állami támogatással, az Emberi Erőforrás Operatív Programon belül valósította meg az infrastrukturális beruházást.

 „Az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” EFOP-4.1.3-17-2017-00066 azonosító számú projekten belül kialakítottak egy öntött gumiburkolatos kosár-, kézilabda-, futó-, illetve súlylökőpályát, és egy ugrógödröt, a hozzá vezető gumiburkolatos futósávval, valamint egy tornapályát kültéri fitnesz eszközökkel.

Mindezeken felül a beázások megszüntetése érdekében a projekt része volt az intézmény tetőszerkezetének javítása is, illetve a térburkolat is megújult.

A tavasszal megkezdett munkálatok Esztergom Város Önkormányzata segítségével, az iskolavezetés, a tervező, a kivitelező, a műszaki ellenőrök és a projektmunkatársak együttműködésének köszönhetően határidőre befejeződtek, a nyári szünidőben pedig a kültéri fitnesz eszközök is a helyükre kerültek. A kinti testedzést segítheti majd az elliptikus sétáló, a párhuzamos rudak, a kombinált mellizom erősítő, a szörf, a multifunkciós tréner és a függeszkedő létra. Július elején a gumiburkolatot is elhelyezték, a hónap végén füvesítették az udvar egy részét, tereprendezés folyt és kifeszítették a labdafogó hálót.

Az átadó ünnepségre 2018. augusztus 30-án  a tanévnyitó ünnepély keretében került sor. Az átadó ünnepségen részt vett többek között Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő, a térség fejlesztési biztosa. Esztergom Város Önkormányzatának képviseletében Bánhidy László alpolgármester, Erős Gábor az ifjúsági és sportbizottság elnöke valamint dr. Szerencsés Gergely önkormányzati képviselő. A fenntartó részéről Muszela Szabolcs tankerületi igazgató mondott ünnepi beszédet.

„Az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt a tervezett ütemben és módon haladt. Összességében elmondhatjuk, hogy egy sikeres közös munkában vettünk részt, mely az intézmény életének, mindennapjainak könnyebbé tételét és a diákjaink nagy-nagy örömét szolgálja.

Összeg: 50.500.000 Ft  100 %-ban vissza nem térítendő támogatás
Projekt megvalósulása: 2017.október 1- 2018.november 30.

Cím: 2500 Esztergom, Sugár út 24.
E-mail: RNlGlwGmNML3FNMdGl0a2FyQGJhYml0c2lza29sYS5odQ==
Honlap: http://www.babitsiskola.hu/