A külföldi tanulmányok hazai folytatásáról, illetve a külföldiek hazai tanulmányaival kapcsolatban – 2020. február 6-án hatályban lévő jogszabályokat alapul véve – tájékoztató készült.

Jelen tájékoztató segítséget kíván nyújtani a külföldről hazatérő magyar és nem magyar tanköteles állampolgárok tanulmányainak hazai köznevelési intézményben történő folytatásához. A Klebelsberg Központ és az állami iskolafenntartó tankerületi központok mindent megtesznek a külföldről hazatérő magyar diákok sikeres integrációja érdekében. Kiemelten fontos számunkra, hogy mind a magyar állampolgárságú, mind az azzal nem rendelkező, de magyar anyanyelvű, vagy magyar gyökerekkel rendelkező, hazatelepült gyermekek, fiatalok a lehető legteljesebb körű támogatást kapják meg a hazai iskolarendszertől. A mellékletben szereplő tájékoztatóban tételesen szerepelnek az egyes esetek, a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb tudnivalók, valamint az irányadó jogi rendelkezések. A magyar jogszabályok lehetőséget adnak a kinti tanulmányok elismerésére, az ezzel kapcsolatos információk is megtalálhatóak a dokumentumban. Fontosnak tartjuk azonban, hogy legyen lehetőség a személyes kapcsolattartásra, segítségkérésre is. Ennek érdekében mind a Klebelsberg Központ, mind pedig a területileg illetékes fenntartók részéről kijelölt kollégák állnak az érintettek rendelkezésre, akik a korábbi tanulmányok beszámításával kapcsolatban, illetve bármilyen egyéb felmerülő kérdésben segítenek megoldást találni a diákoknak és szüleiknek. Nekünk minden magyar gyermek fontos, akárhol élt vagy tanult eddig! Keressék bizalommal a kollégáinkat, várunk szeretettel mindenkit az iskoláinkban!

Tajékoztatás anyaga

Tájékoztatás a külföldi tanulmányok hazai folytatásáról

Feladatellátás típusa Kijelölt köznevelési intézmény neve Cím Elérhetőség
Általános iskola

Bulgárföldi Általános Iskola (angol nyelv esetében)

--------------------------
Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola (német nyelv esetében)

3534 Miskolc, Fazola H. u. 2.

------------------------

3530 Miskolc, Vörösmarty u. 76.

Gimnázium/Középfokú intézmény Diósgyőri Gimnázium 3534 Miskolc,
Kiss tábornok u. 42.
Gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai intézmény Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

3526 Miskolc,
Szeles u. 57.

Tankerületi kapcsolattartó Elérhetőség Telefonszám
Ádámné Orbán Andrea YhfVlYNsQUGdffDsm4BFgAYW5kcmVhLm9yYmFuLmFkYW1uZUBray5nb3YuaHU= 46/795-226