A külföldi tanulmányok hazai folytatásáról, illetve a külföldiek hazai tanulmányaival kapcsolatban – 2020. február 6-án hatályban lévő jogszabályokat alapul véve – tájékoztató készült.

Jelen tájékoztató segítséget kíván nyújtani a külföldről hazatérő magyar és nem magyar tanköteles állampolgárok tanulmányainak hazai köznevelési intézményben történő folytatásához. A Klebelsberg Központ és az állami iskolafenntartó tankerületi központok mindent megtesznek a külföldről hazatérő magyar diákok sikeres integrációja érdekében. Kiemelten fontos számunkra, hogy mind a magyar állampolgárságú, mind az azzal nem rendelkező, de magyar anyanyelvű, vagy magyar gyökerekkel rendelkező, hazatelepült gyermekek, fiatalok a lehető legteljesebb körű támogatást kapják meg a hazai iskolarendszertől. A mellékletben szereplő tájékoztatóban tételesen szerepelnek az egyes esetek, a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb tudnivalók, valamint az irányadó jogi rendelkezések. A magyar jogszabályok lehetőséget adnak a kinti tanulmányok elismerésére, az ezzel kapcsolatos információk is megtalálhatóak a dokumentumban. Fontosnak tartjuk azonban, hogy legyen lehetőség a személyes kapcsolattartásra, segítségkérésre is. Ennek érdekében mind a Klebelsberg Központ, mind pedig a területileg illetékes fenntartók részéről kijelölt kollégák állnak az érintettek rendelkezésre, akik a korábbi tanulmányok beszámításával kapcsolatban, illetve bármilyen egyéb felmerülő kérdésben segítenek megoldást találni a diákoknak és szüleiknek. Nekünk minden magyar gyermek fontos, akárhol élt vagy tanult eddig! Keressék bizalommal a kollégáinkat, várunk szeretettel mindenkit az iskoláinkban!

Tajékoztatás anyaga

Külföldi tanulmányok hazai folytatása:Miskolci Tankerületi Központ

Tájékoztatás a külföldi tanulmányok hazai folytatásáról

Feladatellátás típusa Kijelölt köznevelési intézmény neve Cím Elérhetőség
általános iskolai feladatellátás Komlóstetői Általános Iskola 3533 Miskolc,
Olvasztár u. 1.
Szendrei Gyula igazgató
PtaWZB8cjkmZgRTa29tbG9zNDlAZ21haWwuY29t
30/752-5811
gimnáziumi feladatellátás Diósgyőri Gimnázium 3534 Miskolc,
Kiss tábornok u. 42.
Péter Barnabás igazgató
GiTBPXwKfduF7yzTZJJNc3VsaUBkaWctbWlzay5zdWxpbmV0Lmh1
46/307-701
gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai feladatellátás Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI 3526 Miskolc,
Szeles u. 57.
Demeter Attiláné igazgató
hfEVjjgCElvyIU2xIZWx0ZXNtaXNrb2xjQGdtYWlsLmNvbQ==
30/754-5275

Tankerületi kapcsolattartó Elérhetőség Telefonszám
Farkas Gréta iobhdFfytnV9jcmFmVmMEZ3JldGEuZmFya2FzQGtrLmdvdi5odQ== 30/246-4603