Hírek

2018. július 11. 10:15

Gazdag nyári programkínálattal ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a STAMI.

Az idén jubiláló Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti iskola tanári hangversennyel indította ünnepi rendezvénysorozatát, majd egy héten át tartó nyári táborozást szervezett a zenét és táncot szerető diákok számára.

2018. július 6. 11:06

Nemzetközi elismerésben részesült az „Új utakon a természettudományos tantárgyak tanítása” projekt.

Az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport és partneriskolája, a Szegedi Arany János Általános Iskola által megvalósított projekt sikeresen szerepelt a LUMA Centre StarT 2018. pályázatán.

2018. július 3. 10:42

„Vándorszínpad”

A Szegedi Tankerületi Központ ebben a tanévben több elemből álló, összeszerelhető, szállítható színpad megvásárlásával járult hozzá az iskolai műsorok, művészeti és egyéb előadások, ünnepi programok, fellépések színvonalas megrendezéséhez. A mobilizálható eszköz legutóbb a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Művészeti Gálájának lebonyolítására kínált méltó helyet.

2018. július 2. 10:29

Nemrégiben szerveződött újra, de máris sikeres tanévet hagyott maga mögött az iDeák.

Több éves kihagyás után újból jelentkezett a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanulói által szerkesztett iDeák, mely 2018-ban a Diákújságírók Egyesülete (DUE) tehetségkutató pályázatán középiskolai kategóriában elnyerte az év legjobb online diákmédiuma díjat.

2018. július 2. 10:21

Itt az újabb pedagógiai célú rafinéria, hódít a tanítólépcső!

A Szegedi Tankerületi Központ intézményei ebben a tanévben is kifogyhatatlanok voltak az ötletekből. Nevelő-oktató tevékenységüket újabb és újabb megoldásokkal tették színvonalasabbá, érdekesebbé. Egyik legrafináltabb pedagógiai ösztönző eszköz az idén a tanítólépcső volt.

2018. június 26. 8:34

Sportra kattanva

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola folyamatosan bővülő kínálattal biztosítja tanulói számára a minőségi testmozgás és az egyénre szabott sportágválasztás lehetőségét.

2018. június 19. 15:47

Eredményes tanévet zárt Szegeden az iskolai Bozsik-program.

19 részt vevő iskola, 58 sportcsoport, 891 regisztrált játékos – a szegedi számadatok is azt mutatják, nem kis rendszerrel kellett dolgozni az iskolai labdarúgóprogram működtetése során.

2018. június 19. 15:41

Ebben a tanévben is éremeső zúdult a Radnóti diákjaira.

A Szeged Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium versenyeredmények tekintetében ebben a tanévben is hozta a formáját: összeszámolni is nehezen tudja a különböző rangos versenyeken elért előkelő helyezéseket.

2018. június 19. 15:38

Hagyományok és nóvumok a Rókusi Általános Iskola zeneoktatásában

A Klebelsberg-intézményként közismert Rókusi Általános Iskolában hosszú évek óta hagyomány a zenei alapokra helyezett nevelő-oktató tevékenység, ugyanakkor nem idegen a zenéhez kapcsolódó innovációk bevezetése sem.

2018. június 13. 13:44

Idén is méltó körülmények között ünnepelték meg a Pedagógusnapot a Szegedi Tankerületi Központ intézményei és munkatársai.

A tankerület által szervezett ünnepi programnak ezúttal a Szegedi Dóm lenyűgöző épülete adott otthont.