Hírek

2023. június 1. 7:44

Akcióban a Zöld Dózsások


A Szegedi Dózsa György Általános Iskola ÖKO szemléletű tanulóinak egy kis csapata akcióba lépett. A Zöld Dózsások névre hallgató diáktársaság nagy lendülettel látott neki a fenntarthatóság kérdéskörével foglalkozó iskolai programok bővítésének, az intenzív szemléletformáló munkának.

2023. június 1. 7:41

Nagyszabású szakmai projektet zárt a Kollégium

A Szegedi Városi Kollégium a Tisza témakörét érintően egész tanévet átfogó szakmai projektet valósított meg. A nagyszabású programot májusban zárták, de hatása még ezt követően, a középiskolásoknak szervezett és KÖ7 néven elhíresült városi eseménysorozat alkalmával is érezhető lesz.

2023. június 1. 7:38

Egy legenda a Madáchban

A Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola májusban Farkas Bertalant láthatta vendégül. A magyarok első és ez idáig egyetlen űrhajósa emlékekről, személyes élményekről, űrhajózásról, űrkutatásról mesélt a gyerekeknek, akik áhítattal hallgatták az előadást.

2023. június 1. 7:36

Egy zenei találkozó, melynek sikere évek óta töretlen

Hiánypótló kezdeményezésnek indult, mára népszerű hagyomány. A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola (STAMI) idén 12. alkalommal rendezte meg Országos Elektronikus-zenei Találkozóját és Versenyét. Az intézmény növendékei számos díjat szereztek meg a rendezvényen.

2023. május 25. 14:52

Májusi aranyeső – bravúros zenei teljesítmény Óbecsén

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola büszkén mondhatja el, hogy a szerbiai Óbecsén megrendezett "Fantast-2023" elnevezésű Nemzetközi Zenei Versenyen minden versenyzője 1. díjas lett.

2023. május 25. 14:47

Dübörögnek a családi napok

Retró büfé, boszorkánykonyha, arcfestés, kisállat-szépségverseny, sportversenyek, családi vetélkedők és még megannyi színes program derít jókedvre diákot, tanárt, szülőt az iskolákban megrendezett családi napokon. A május közkedvelt hónapja ezeknek a közösségi rendezvényeknek.

2023. május 19. 8:17

Pálfy Ferenc-díjat kapott a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója 2023. május 16-án Pálfy Ferenc-díjat vehetett át Szegeden. Az ünnepélyes díjátadón Kövér László, az Országgyűlés elnöke is jelen volt.

2023. május 17. 15:26

A Radnóti remek teljesítménye az OKTV-n

42 döntőbe jutott tanuló, 5 dobogós helyezés, 21 tanár közvetlen támogatása, 15 tanulmányi kategória – a 2022/2023. tanévben ezek a számok fémjelzik a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (RMG) Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) való részvételét. Kiemelkedően szerepeltek ismét.

2023. május 17. 15:20

Eszközök a minőségi oktatás szolgálatában

A Kisteleki Általános Iskola és Kollégium különböző pedagógiai eszközök alkalmazásával, köztük a környezeti nevelést segítő programokhoz való kapcsolódás útján igyekszik a minőségi oktatást biztosítani.

2023. május 12. 8:52

Ezüstérem a kémiai diákolimpián

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 12. évfolyamos tanulója, Viczián Dániel ezüstérmet szerzett a Kazahsztánban megrendezett Mengyelejev Kémiai Diákolimpián (IMChO).