Hírek

2020. február 26. 13:23

KÖZLEMÉNY

az általános iskolai körzetek, valamint a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények körzeteinek meghatározásáról a Szegedi Tankerületi Központ illetékességi körében

2020. február 26. 13:17

Diákszáj

Köznevelési intézményeinkben többféle formája él a diákgondolatok igényes közzétételének, a tanulókat érintő és érdeklő események színvonalas megosztásának. Teret engedve a diákszemmel látott, diákfüllel hallott, diákszájjal elmesélt történések közreadásának, a Szegedi Tankerületi Központ 24 iskolája működtet sulirádiót, 11 intézményben foglalkoznak nyomtatott vagy online iskolaújság szerkesztésével, és 1 esetben suliTV tudósít a helyi eseményekről.

2020. február 26. 12:57

Kiss-sikerek - nagy eredmények

Ásotthalom általános iskolája többszörösen is büszke lehet a Kiss névre. A Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Kiss Boróka csak úgy halmozza a sikereket a különböző tanulmányi versenyeken.

2020. február 26. 12:53

Tabán-Teszt-Túra

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik igen régi hagyománya a Tabán-Teszt-Túra elnevezésű angol városi verseny megszervezése. Az intézmény nevével összeforrott vetélkedő népszerűsége hosszú idő óta töretlen, évente mintegy 40-50 főre tehető a különböző fenntartású szegedi iskolákból nevező tanulók száma.

2020. február 26. 12:41

Kis versmondók Alsóvároson

Szakmai színvonal, megyei továbbjutási lehetőség, családias légkör, jó hangulat – egyebek között ezt kínálta a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola a 3-4. osztályos tanulók számára megrendezett tankerületi szavalóverseny résztvevőinek.

2020. február 11. 10:50

„Van reményem a jövőben...”

Az Ökoiskola címmel rendelkező Tisza-parti Általános Iskola a Tisza élővilágának emléknapja alkalmából érzékenyítő, szemléletformáló megemlékezéssel hívta fel a figyelmet a természetvédelem jelentőségére, a természeti értékek védelmének fontosságára, az emberi felelősségvállalás szerepére.

2020. február 6. 11:10

Szemléletformálás haladó fokon

A Szegedi Gregor József Általános Iskolában igazán sikeresen kezdődik a tanév második féléve. A kerékpáros életmód elfogadottságának növelésén kiemelten munkálkodó intézmény ezúttal a Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címet nyerte el.

2020. február 3. 14:27

Kölcsey-érmesek között a Király-König vezetője

A magyar kultúra napján a kulturális élet kiemelkedő egyéniségeit díjazták Szegeden. Az ünnepi eseményen Katona Judit énekművész, zenetanár, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vezetője Kölcsey-érmet vehetett át.

2020. január 29. 12:55

Javában tart a báli szezon, melynek különösen megható eseményfüzére a középiskolai szalagavató ünnepségek sorozata

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola végzős gimnazistáira 2020. január 18-án kerültek fel az érettség szimbólumának tekintett szalagok.

2020. január 29. 9:58

Élőképként megjelenített magyar zászlóval emlékeztek a magyar kultúra napjáról

2020. január 22-én a magyar kultúra napjáról emlékeztek meg országszerte. A Tisza-parti Általános Iskola sem tartozott a kivételek közé, reggel 8 órától tartó irodalmi-kulturális programok teljes tárházával igyekezett diákjai figyelmét a nemzeti egybetartozás erősítésére, a hagyományok ápolására és szellemi értékeink megóvására irányítani.