Hírek

2019. március 12. 9:38

Jubileumi télűzés Csólyospáloson

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézményében idén 55. alkalommal került megrendezésre a télűző farsangi bál a Diákönkormányzat szervezésében.

2019. március 7. 13:38

Iskolai program az egészséges gerincért

Már a 10-14 éves korosztályú gyermekek körében is aggasztóan magas a gerincferdüléssel, hanyag tartással és egyéb gerincproblémával rendelkezők száma, amely a felnőtt lakosság esetében szinte népbetegségnek számít. Mindezek megelőzése, javítása érdekében egy új, speciális iskolai programmal történő megismerkedési lehetőséget karolt fel a Szegedi Tankerületi Központ.

2019. március 6. 12:45

Közlemény

a 2019/2020. tanévre meghatározott általános iskolai felvételi körzetekről és a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzeteiről

2019. március 6. 12:42

Finisben a „Természet Barátok”

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 3. évfolyamos „Természet Barátok” csapata a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulójának 1. helyezettjeként az országos döntőben képviselheti iskoláját.

2019. február 28. 14:42

„Lélekmozgató”

2019. február 22-én második alkalommal került megrendezésre a Magyar Parasport Napja. A Szegedi Gregor József Általános Iskola idén regionális kiemelt köznevelési intézménye volt a „Lélekmozgató” névre elkeresztelt programsorozat rendezvényeinek.

2019. február 26. 11:27

Sószoba az oktatás szolgálatában

Az egészséges életmóddal kiemelten foglalkozó, sportorientációjú és ökoszemléletű Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában különösen hangsúlyos az egészség megőrzésének kérdése, illetve az immunrendszert próbára tevő külső hatások iskolai keretek között történő kezelése. Céljaik elérése érdekében számos lehetőséget megragadnak, közöttük találjuk a tanulók körében igen népszerű sószobát is.

2019. február 20. 12:22

SZEMLÉLEK – irodalmi látásmód-tréning a Jerneyben

A Szegedi Jerney János Általános Iskola James Dashner Az útvesztő című regényét hívta segítségül annak érdekében, hogy 7. osztályosai korosztályukhoz közelálló történet útján ismerkedjenek meg a disztópia fogalmával, elemezhessék a jövő titkait és az emberi kapcsolatok szövevényét. A legfontosabb azonban, hogy az őket ért élmények alapján kialakítsák saját látásmódjukat, mindig képesek legyenek az önálló véleményformálásra.

2019. február 20. 12:21

ZríNyitogató

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola a leendő elsősök beiratkozásáig tartó periódus szinte minden hónapjára érdekfeszítő bemutatkozó foglalkozásokat szervezett az érintett korosztályú gyermekek és szüleik számára. A gondosan összeállított ZríNyitogató programsorozat aktív részvételi lehetőség biztosítása mellett széleskörű betekintést nyújt az intézmény mindennapjaiba és pedagógiai kínálatába.

2019. február 18. 15:27

Véget értek a szalagavatók a Szegedi Tankerületi Központ középiskoláiban.

2019. február 2-án a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rendezvényével zárult a tankerületi középiskolák szalagavató ünnepségeinek sorozata.

2019. február 18. 15:01

A 27-es szám bűvöletében

2019. január 27-én emlékeztünk egyik legnagyobb költőnk, Ady Endre halálának 100. évfordulójára. A megemlékezés perceihez kapcsolódóan a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium tanulói formabontó ötlettel álltak elő.