Hírek

2018. november 15. 9:23

Újabb magas rangú elismerésben részesülő tanuló a TIG magyar-spanyol kéttannyelvű tagozatán

Szabó Vanda, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 12. D osztályos diákja egyike az ország azon 12 tanulójának, akik 2018. október 27-én ünnepélyes keretek között vehették át Spanyolország magyarországi nagykövetétől a Spanyol Nagykövetség 2018. évi díját.

2018. november 8. 8:19

„Mesét látok, mesét mondok” - tankerületi rajz- és mesemondó verseny a Vörösmartyban

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a 2018/2019. tanévben is kitárta kapuit a nagycsoportos óvodások, valamint az általános iskolai oktatást folytató társintézmények alsó tagozatos diákjai előtt. E korosztályok számára hirdette meg idén is hagyományos tankerületi rajz- és mesemondó versenyét.

2018. november 6. 9:41

A 3D csodái, avagy a jövő világa a könyvtárban

A Tisza-parti Általános Iskola a hagyományos keretekből kilépő, a digitális világ felé nyitott foglalkozásokkal igyekszik tanulóit a könyvek közé csalogatni.

2018. október 30. 15:30

Újabb kiállításnak adott otthont a Rókusi Általános Iskola Folyosó Galériája.

Nyitottság, a művészeti nevelés iránti elköteleződés, a tehetségek bemutatkozási lehetőségének segítése, hasznos szabadidős tevékenységek felkarolása – csak néhány jellemző irányvonal a Szeged belvárosában működő Rókusi Általános Iskola nevelő-oktató tevékenységében.

2018. október 29. 11:26

Októberi ökoságok

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában évről évre megrendezett Egészség- és Öko-hét idén sem volt híján az ötletes programoknak. A csalamádé készítésétől a befőttek szépségversenyéig számtalan érdekes esemény tarkította az októberi rendezvénysorozatot.

2018. október 18. 8:52

Szüreti Piknik Petőfi-telepen

A Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola hagyományosan megrendezésre kerülő családi napja a hosszú évek alatt már-már városrészi eseménnyé nőtte ki magát. A mindenki által csal Szüreti Piknik néven emlegetett szabadidős program idén is vidám perceket csempészett a családok életébe.

2018. október 18. 8:51

Könyves kalandok az iskolában

A Szegedi Orczy István Általános Iskola közel hetven tanulója vett részt az intézmény épületében nemrégiben megrendezett „Olvasás éjszakája” elnevezésű programon. Minden második felsős vállalkozott a reggelig tartó kalandra, mely irodalmi élmények egész tárházát kínálta számukra.

2018. október 18. 8:24

„Lásd és védd!”

„Lásd és védd!” címmel természetvédelmi programsorozat indult a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. Az ünnepélyes megnyitót követő első rendhagyó természetismereti órán a Rókusi Általános Iskola több mint száz tanulója hallhatott érdekes információkat élővilágunk védelméről, és ismerkedhetett meg egyebek között a vadon élő állat- és növényfajokat érintő illegális kereskedelem veszélyeivel.

2018. október 10. 8:45

Szegeden már fogalommá vált: nincs ősz Sá-Ra Kupa nélkül!

Az idei ősz is a Sá-Ra sportversennyel, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (egykor Ságvári) és a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diák- és tanárközösségeinek vetélkedésével érkezett. A 19. alkalommal megrendezett kétnapos küzdelem hat sportágban öt helyszínen zajlott.

2018. október 8. 8:04

ESSD 2018.

A Magyar Diáksport Szövetség felkérésére a szegedi Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiemelt rendezvényhelyszínként járult hozzá az Európai Diáksport Napja (ESSD) sporteseményeinek színvonalas megszervezéséhez.