Hírek

2021. január 21. 7:29

A név kötelez!

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában a matematika tanítása nem egyszerűen egy tantárgy oktatását jelenti, sokkal több ez annál: biztos és versenyképes szakmai tudás átadása, a valós élet kihívásai során jól használható képességek, készségek kialakítása, és nem utolsó sorban tisztelgés a névadó, a 2002-ben elhunyt főiskolai matematikatanár, Dr. Bonifert Domonkos munkássága előtt.

2021. január 19. 8:15

Dalospacsirták, figyelem!

A Rókusi Általános Iskolában több mint 60 éve kiemelt jelentőségű a zenei nevelés. Figyelemre méltó, hogy az intézmény tanulóinak mintegy negyede emelt szintű ének-zenei osztályban tanul. Persze a többieknek is akad egyéb finomság az oktatási étlapon. Érdemes hát ez ügyben szétnézni az iskola honlapján!

2021. január 19. 8:06

Iskola Rókus szívében

A Szeged-Rókus szívében működő közel 40 éves Rókusvárosi II. Sz. Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiemelkedő infrastrukturális feltételekkel, megújult közösségi terekkel, gazdag oktatási kínálattal várja leendő elsőseit. Online bemutatkozása nem hagy kétséget efelől.

2021. január 19. 7:54

Oktatás T3 színvonalon

Szegeden mindenki tudja, a T3 jelölés a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szimbóluma, mely intézmény egykoron, a Tarján városrészen működő alapfokú iskolák sorában a 3-as számot viselte. Hivatalos nevéből mára már eltűnt a számozás, de a T3 jelölés mindörökre fogalom maradt.

2021. január 14. 7:35

Kalandozás a Vörösmartyban

„Modern, 21. századi tanulási atmoszféra, gyermekközpontú felfogás, környezettudatosság, elsőtől idegennyelv-oktatás, sok-sok mozgás – és ez csak egy része annak a kalandnak, ami vár nálunk!” Egyebek között ezzel a mondattal invitálja az érdeklődőket egy bemutatkozó virtuális találkozásra a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola.

2021. január 14. 7:30

Ádám iskolába jár.

Ádám egy kedves és kiegyensúlyozott kisfiú, aki a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola alsó tagozatos tanulója. Az intézmény bemutatkozó kisfilmjében arról mesél, miért is kötődik az iskolához, hogyan telnek a napjai, és miért is érdemes ehhez a közösséghez tartozni.

2021. január 14. 7:26

„Történet egy nem mindennapi programról egy nem mindennapi évben…”

A Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola kis színjátszói nagyon nehéz, de örömteli és szeretetteljes periódust tudhatnak maguk mögött. "Drámapedagógiai eszközökkel a kiemelten tehetséges gyermekekért" című nyertes pályázatuk 2020. évi megvalósításának küzdelmeiről és felemelő élményeiről a projekt vezetője, Kozma Zsófia Ágnes vetette papírra gondolatait.

2021. január 11. 15:14

Fifikás óvodás

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskolája Fifikás óvodás címmel hirdette meg idei beiskolázási programját, és óvodásoknak szóló játékos feladványokkal kívánta honlapjára csalogatni a leendő első osztályos gyermekek szüleit.

2021. január 5. 13:54

Egykor maga is versenyző volt, ma már sztárfellépő

Balázs-Piri Soma, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, a Virtuózok 2018-as versenysorozatának korcsoportgyőztese 2020-ban sztárvendégként tért vissza a televíziós tehetségkutató műsor 6. évadának döntőjébe. Liszt Ferenc Magyar fantázia című darabját adta elő a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar kíséretével.

2020. december 22. 8:54

A Gedóiban „nem árt” az Art

A Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai 2020-ban életre hívták az All4Art elnevezésű művészeti csoportot. Az alkotói közösség egymást motiváló, új technikákkal kísérletező tagjainak kiállítása a pandémia miatt egyelőre online térben tekinthető meg.