Hírek

2018. szeptember 24. 10:55

Ez Király!

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola külön büszke lehet arra, hogy növendékei mellett pedagógusai is kiválóan szerepelnek különböző rangos zenei versenyeken, rendezvényeken. Az idei tanév első tanári sikere Pécsiné Pánczél Mária nevéhez köthető, aki a Zeneiskolai Hegedűtanárok II. Országos Versenyén 1. helyezést ért el, valamint különdíjban részesült.

2018. szeptember 24. 10:44

FiziTurné – új ötlet az intézmények közötti tudásmegosztás területén

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium új ötlet megvalósításával kívánja népszerűsíteni a fizika tantárgy oktatását. Vállalkozó kedvű diákjai érdekes kísérletek bemutatásával turnéznak majd a tanév során, bizonyítva más intézményben tanuló társaiknak, hogy az ismeretszerzés mindig lehet izgalmas és élményszerű.

2018. szeptember 14. 10:35

Újabb nemzetközi eredményekkel lett gazdagabb az RMG

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói ebben az évben is kiemelkedően szerepeltek a nemzetközi diákolimpiákon.

2018. szeptember 10. 14:04

Harangszentelő és könyvtáravató ünnepséggel egybekötött tanévnyitót tartottak Csólyospáloson.

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye rendhagyó módon köszöntötte a 2018/2019. tanévet. Évnyitó ünnepségükön jelezte először harangszó a tanév kezdetét, és az iskola szomszédságában működő könyvtár bővítésének befejezése is új lehetőségeket ígér.

2018. augusztus 27. 8:57

Táborra fel!

A Szeged Tankerületi Központ több intézménye nyáron is igyekezett tartalmas elfoglaltságokat kínálni diákjai számára. A szünidő közösségi eseményei között ott találhatjuk a honismereti, természetvédelmi programokat, táborokat is.

2018. július 17. 15:43

Közlekedésbiztonságra nevelés az intézmények évértékelésének központi témái között

Az elmúlt tanévben a Szegedi Tankerületi Központ szinte valamennyi köznevelési intézménye innovatív szemlélettel, különböző közlekedésre nevelési módszerek alkalmazásával igyekezett a tanulók közlekedésbiztonsági veszélyeztetettségének csökkentését elősegíteni.

2018. július 17. 14:34

Összművészeti nyári táborba várja növendékeit a MAMI.

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola – eddigi jó gyakorlatát tovább fejlesztve – ötnapos hagyományőrző táborba invitálja a művészeti élményekre fogékony és népi kulturális értékeink iránt érdeklődést mutató tanulóit.

2018. július 17. 14:30

Kajak-kenus sikerek Fadd-Domboriban

A Szegedi Dózsa György Általános Iskolában a nyári szünet sem telhet el sportsikerek nélkül. A 2018. július 6-8-án Fadd-Domboriban megrendezett kajak-kenu vidékbajnokságon remekeltek az iskola tanulói.

2018. július 11. 10:15

Gazdag nyári programkínálattal ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a STAMI.

Az idén jubiláló Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti iskola tanári hangversennyel indította ünnepi rendezvénysorozatát, majd egy héten át tartó nyári táborozást szervezett a zenét és táncot szerető diákok számára.

2018. július 6. 11:06

Nemzetközi elismerésben részesült az „Új utakon a természettudományos tantárgyak tanítása” projekt.

Az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport és partneriskolája, a Szegedi Arany János Általános Iskola által megvalósított projekt sikeresen szerepelt a LUMA Centre StarT 2018. pályázatán.