Hírek

Tanári sikerek az élményorientált irodalomtanításban

Publikálva: 2021. április 9.

A Szegedi Jerney János Általános Iskola irodalomtanára, Sáriné Vetró Zsuzsanna első helyezést ért el a Móra Könyvkiadó március végén záruló „Kreatív olvasmányfeldolgozás” című pályázatán. Az analóg tananyag kategóriában benyújtott „János vitéz társas” elnevezésű projekt még a digitális munkarend bevezetése előtt szenzációs társasjátékozásra invitálta a tanulókat.

Tovább a teljes cikkre

Kínai Nyelv Napja 2021 – online konferencia a kínai nyelv oktatásáról

Publikálva: 2021. március 17.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola - a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének együttműködésével - 2021. március 12-én országos online konferenciát rendezett a kínai nyelv oktatásáról. A konferencia kiemelt rendezvénye volt az intézmény által életre keltett Kínai Nyelv Napja elnevezésű programnak.

Tovább a teljes cikkre

KÖZLEMÉNY

Publikálva: 2021. március 16.

a 2021/2022. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról

Tovább a teljes cikkre

Szívből jövő kezdeményezés

Publikálva: 2021. március 3.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola – mint megannyi társintézménye – igazán szívén viseli a rászoruló emberek megsegítésének ügyét. Jótékonysági tevékenységük egyik szívből jövő kezdeményezése a műanyag kupakok gyűjtésére felállított gyűjtőpont, mely mit is formázhatna mást, mint egy nagy piros szívet.

Tovább a teljes cikkre

Fókuszban a zöld gondolkodás

Publikálva: 2021. március 1.

Van a Tisza partján egy iskola, melynek udvarán békés harmóniában létezhet együtt ember és természet. Az ökotudatos szemlélettel rendelkező Tisza-parti Általános Iskola nevelő-oktató tevékenységét a természeti értékeket féltő, szerető és óvó gondoskodás jellemzi.

Tovább a teljes cikkre

Vízkereszttől hamvazószerdáig

Publikálva: 2021. március 1.

A Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak mindenféle földi jóban volt része a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszakban. Jelmezverseny, kiszebábkészítés, télűző mókázás, farsangi mulatság - csupa humor, szórakozás, kacagás.

Tovább a teljes cikkre

„Te is lehetsz hős!”

Publikálva: 2021. február 22.

Mórahalomra ért a Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó országos közösségi újraélesztési oktatóprogram. A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában „Te is lehetsz hős!” jelmondattal megvalósított képzésről a részt vevő diákok mondták el véleményüket.

Tovább a teljes cikkre

Multimédiás, interaktív eszközöket kapott a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Konfuciusz Tanterem

Publikálva: 2021. február 22.

Mintegy 7 millió forint összegű fejlesztés során új interaktív eszközökkel, oktatási segédanyagokkal és könyvekkel gazdagodott a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Konfuciusz Tanterem. Az Eötvös József Gimnáziumban és a Kossuth Lajos Általános Iskolában elhelyezett eszközöknek köszönhetően a legmodernebb távoktatás valósulhat meg a kínai nyelvoktatás regionális bázisintézményének különböző helyszínein.

Tovább a teljes cikkre

KÖZLEMÉNY 2021

Publikálva: 2021. február 22.

az általános iskolai körzetek, valamint a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények körzeteinek meghatározásáról a Szegedi Tankerületi Központ illetékességi körében

Tovább a teljes cikkre

„Mi emberek különbözőek vagyunk, de emberi minőségünkben egyenlőek."

Publikálva: 2021. február 17.

A Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény ebben a szellemiségben kínál a sajátos nevelési igényű óvodás és általános iskolás gyermekeknek befogadó közösséget, egyéni képességekhez mért oktatást és személyiségfejlesztést, testi, szellemi, lelki motivációra fókuszáló változatos módszertani megoldásokat, élményekre alapozott foglalkozásokat.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció