Hírek

„Övezet és Út…”

Publikálva: 2024. június 12.

A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola gimnáziumi székhelyintézményének diákjai kiemelkedően szerepeltek a kínai „Övezet és Út ifjúsági angol nyelvű beszédverseny” magyarországi döntőjén. Eredményeik igazolták az iskola nyelvoktatásának magas színvonalát, melyet a fenntartó nemrégiben „Pro Lingua” díj adományozásával is elismert.

Tovább a teljes cikkre

„A királyok játéka, a játékok királya”

Publikálva: 2024. június 12.

A Tisza-parti Általános Iskolában óriási tiszteletnek örvend a sakkjáték, mely a pedagógiai program kiemelt területe. A kiváló eredmények is jelzik, nagyon komolyan veszik a sakkozást. Elkötelezettségüknek köszönhetően az intézmény sakkozó diákjai idén is éremesővel búcsúztathatják a tanévet.

Tovább a teljes cikkre

Második félévi érdekességek

Publikálva: 2024. június 11.

A tanév második félévében programok, rendezvények, versenyek, szabadidős tevékenységek tömkelege várt a diákokra minden intézményben, és zseniális ötletek, izgalmas események garmadája valósult meg. Köztük találhatók olyanok is, amelyekről talán kevesebben tudnak az érintett iskolán kívül, pedig szenzációsak, és rendkívüli sokoldalúságról tanúskodnak. Második félévi érdekességek következnek.

Tovább a teljes cikkre

„A jövőnek élünk…”

Publikálva: 2024. június 11.

Már hagyománnyá vált, hogy a Szegedi Tankerületi Központ a Dóm varázslatos épületében tartja pedagógusnapi ünnepségét. A fenntartó idén is köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a gyermekek oktatásában példamutatással, felelősségteljesen állnak helyt, és elkötelezettséggel nevelik a jövő felnövekvő generációit.

Tovább a teljes cikkre

A „Varázsecset” idén is szép számmal vonzotta a tehetségeket

Publikálva: 2024. június 11.

A Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több évtizedes hagyománya a „Varázsecset” csendéletfestő verseny megrendezése. A nívós megmérettetésre idén közel 200 pályamű érkezett Csongrád-Csanád vármegye 22 különböző iskolájából.

Tovább a teljes cikkre

Nem csak tudni, szeretni is jó a fizikát

Publikálva: 2024. június 7.

A XV. Bor Pál Fizikaverseny döntőjén Belovai Péter, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanulója szerezte meg az első helyet a 8. osztályosok korcsoportjában. Egészen bizonyos, hogy tudása és a fizika szeretete együttesen segítette őt ehhez a kiváló eredményhez.

Tovább a teljes cikkre

Az ásotthalmi „Életmentők” sikere – és aki mögötte van

Publikálva: 2024. június 7.

Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Életmentők” nevű csapata a Magyar Vöröskereszt 52. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének vármegyei fordulóján első helyezést ért el, és ezzel megszerezte az országos döntőn való részvétel jogát. A csapat sikereiben óriási szerepe van Németh Imréné védőnőnek, a mindenki által nagyra becsült Erzsike néninek.

Tovább a teljes cikkre

„Mi azt akarjuk, hogy az iskola családi otthon legyen, ahol kinyílik a szív és feltárulnak a gondolatok.”

Publikálva: 2024. június 7.

Jókedv, felszabadult hangulat, vidám és elégedett gyerekek, szülők és pedagógusok, 200-nál is több résztvevő, igazi családi és közösségi élmény – egyebek között ezekkel írható le leginkább a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskolájának családi napja, mely idén a gyermeknapi programoknak is helyet adott.

Tovább a teljes cikkre

Igazi alkotói műhely lett a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Publikálva: 2024. június 7.

A mórahalmi köznevelési intézmény büszkén állíthatja: elismert alkotói műhely lett. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy diákjai májusban több kiváló eredményt is elértek a különböző tematikájú alkotói pályázatokon.

Tovább a teljes cikkre

Országos bajnok lett a Bárczi tanulója

Publikálva: 2024. május 31.

A Szegedi Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola 7. osztályos tanulója, Kolompár Gábor országos bajnoki címet szerzett a FODISZ által meghirdetett és 2024. május 16-án megrendezett Országos Atlétikai Diákolimpiai Bajnokságon.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció