Hírek

Mesemondók versenye Üllésen

Publikálva: 2022. november 28.

November közepén mesedélutánon vehettek részt azok a tehetséges alsó tagozatos diákok, akik az iskolai fordulókon nyújtott teljesítményüknek köszönhetően bejutottak az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fontos Sándor Tagintézményében megrendezett kistérségi területi mese- és prózamondó versenyre. Hét általános iskola tanulói mérték össze tudásukat.

Tovább a teljes cikkre

Csodavárás az iskolában

Publikálva: 2022. november 24.

A Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában már javában adventi hangulat uralkodik. Az örömteli készülődés és csodavárás egyik nagyon szép eseménye a Szegedi Dóm Látogatóközpont által meghirdetett „Nem lehet csoda nélkül élni” című Betlehem-készítő pályázaton való részvétel.

Tovább a teljes cikkre

TETT-re fel!

Publikálva: 2022. november 24.

A Tisza-parti Általános Iskola tanulója, a meseíróvá avanzsált Persaits-Pósa Ádám az elmúlt tanévben sikerrel szerepelt az országos TETT mese-és novellaíró pályázaton. Története bekerült a legjobb alkotások közé, és megjelenési lehetőséget kapott. A TETT-mesekönyv novemberben érkezett meg az iskolába.

Tovább a teljes cikkre

Hatetudnád!

Publikálva: 2022. november 23.

„Ha te tudnád, milyen hatalmas buli volt a minap a Gregorban!” – így kezdődik a Szegedi Gregor József Általános Iskola élménybeszámolója a november közepén megrendezett táncházról. A fergeteges jókedvet a Hatetudnád Tánctanodának köszönhették.

Tovább a teljes cikkre

„Mesélő hangjegyek”

Publikálva: 2022. november 22.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola nyerte el a „Mesélő hangjegyek” című rajzpályázat különdíját, a Liszt Ferenc Kamarazenekar helyszíni koncertjét. Történt ez úgy, hogy a beküldött pályaművek több mint negyedét a sándorfalvi gyerekek alkották. A koncertet novemberben rendezték meg az iskolában.

Tovább a teljes cikkre

Az örökbefogadás mesterei

Publikálva: 2022. november 11.

A köznevelési intézményekben egyre népszerűbbek a különböző örökbefogadási kezdeményezések, melyek közös célja - függetlenül attól, hogy kire vagy mire irányulnak - az odafigyelés, a törődés, a kötődés erősítése, a másért, másokért való tevőleges és segítő magatartás kialakítása. A Szegedi Gregor József Általános Iskola ebben a témában élen jár.

Tovább a teljes cikkre

Őszi szün-ET-telen móka a Rókusiban

Publikálva: 2022. november 7.

A Rókusi Általános Iskola megtalálta a módját, hogy az eredetileg őszi szünetként tervezett, majd a tanév rendjében átrendezett időszakban is vidáman teljen az élet. November 2-3-4. napjaira szünettelen, de szüntelen mókát ígért tanulóinak.

Tovább a teljes cikkre

Titkok Iskolája – avagy Roxforttá változott az Arany

Publikálva: 2022. november 7.

A Szegedi Arany János Általános Iskola tanulói varázslótanonccá vagy boszorkánnyá változhattak azon a könyvtári éjszakán, amikor is a Roxforttá alakult intézmény varázslatokat ismerő és oktató tanárai a Harry Potter regénysorozat ötletei alapján izgalmas programokkal örvendeztették meg őket.

Tovább a teljes cikkre

Űrutazásról első kézből

Publikálva: 2022. november 7.

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolában járt Farkas Bertalan. Az első és ez ideig egyetlen magyar űrhajós több évtizeddel ezelőtti élményeiről beszélt a diákoknak. A vetítéssel és fotók bemutatásával egybekötött élménybeszámoló lebilincselte a hallgatóságot.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Rock meséi

Publikálva: 2022. november 7.

A Tisza-parti Általános Iskola októberi élményei közé tartozik Dr. Pleskonics András rendhagyó énekórája, melynek az IH Rendezvényközpont adott otthont. A szegediek körében Dr. Rock néven közismert tanár, újságíró, rádiós szerkesztő és kulturális szervező interaktív előadással hozta közel a gyerekekhez a zenét.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció