Hírek

Domi bácsi története – a csintalan diáktól a komoly egyetemi oktatóig

Publikálva: 2023. szeptember 20.

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában szép hagyomány, hogy minden év szeptember 12. napján megemlékeznek a névadó, Bonifert Domonkos születésnapjáról. Domi bácsi élettörténetét idén is felelevenítették.

Tovább a teljes cikkre

Más, de nem kevesebb!” - tanévnyitó szemléletformálás iskolai összefogással

Publikálva: 2023. szeptember 14.

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola közötti partneri együttműködés már a tanév kezdetén megmutatta: érdemes egymástól tanulni. A két iskola tanévindító szemléletformáló találkozása az autizmussal élők oktatását kívánta segíteni.

Tovább a teljes cikkre

Beköszöntött az új tanév

Publikálva: 2023. szeptember 5.

A köznevelési intézmények tanévnyitó ünnepségekkel köszöntötték a 2023/2024. tanévet. Az indulást különböző szakmai fórumok, tanévindító rendezvények előzték meg, ahol oktatási szakemberek, vezetők, pedagógusok egyeztettek a feladatokról.

Tovább a teljes cikkre

Az örök téma - Janikovszky Éva hatása Szegeden

Publikálva: 2023. szeptember 5.

Janikovszky Éva munkássága kifogyhatatlan téma a szegedi köznevelési intézményekben. Kollégiumi tagintézmény és idén szeptembertől általános iskola is viseli a nevét. Nyáron pedig a Tisza-parti Általános Iskola diákjai a Szeged Televízió műsorában idézték fel az írónő fiatalkori gondolatait.

Tovább a teljes cikkre

„Aktív udvar”

Publikálva: 2023. július 18.

A Szegedi Fekete István Általános Iskola „Aktív udvar” fantázianévre elkeresztelt programja tökéletesen kifejezi az intézmény nyári célkitűzését. Színes, mozgásra ösztönző és látványelemekben gazdag kültéri helyszínt szerettek volna varázsolni a tanulók számára. Sikerült!

Tovább a teljes cikkre

Radnótis végzős diákot delegáltak a Nobel-díj átadására

Publikálva: 2023. július 11.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) idén Viczián Dánielt, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákját delegálta a Nobel-díj átadására.

Tovább a teljes cikkre

Nyári cirkuszolás a Bárcziban

Publikálva: 2023. július 11.

A Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI nyári kézműves művészeti tábort hirdetett meg tanulói számára. Központi téma a cirkusz volt.

Tovább a teljes cikkre

Sakkos sikerek

Publikálva: 2023. július 6.

A Tisza-parti Általános Iskola két diákja is nemzetközi sakkversenyre készülhet. A Korcsoportos Országos Bajnokságon nemrégiben elért eredményeik alapján Mészáros-Csonka Dávid és Vadkerti Anna jutott tovább a nemzetközi mezőnybe.

Tovább a teljes cikkre

30 éves évfordulóját ünnepli a korai fejlesztés Makón

Publikálva: 2023. június 27.

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye jubileumi programsorozattal ünnepelte a korai fejlesztés feladatellátásának 30. évfordulóját.

Tovább a teljes cikkre

Erre-arra! - Kirándulásokkal zárta a tanévet a Tarjáni

Publikálva: 2023. június 27.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a tanév utolsó napjait kirándulásokkal tette izgalmassá tanulói számára. Voltak erre és arra, itt és ott! De egy bizonyos: jól érezték magukat!

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció