Hírek

Szakmai, nemzetközi, rendhagyó – így jubilált a MAMI fúvószenekara.

Publikálva: 2019. október 11.

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekarának negyedszázados múltjára felkerült a korona. A 25. évforduló alkalmából megrendezett I. Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt a mindenki által csak MAMI néven emlegetett közkedvelt művészeti intézmény fúvósai három első díjjal zárták.

Tovább a teljes cikkre

Tíz perc rádiószínház

Publikálva: 2019. október 9.

Tíz perc rádiószínház címmel a tankerület nyolc köznevelési intézményében indult útjára az a programsorozat, mellyel a Szegedi Pinceszínház kínál minőségi irodalmi élményeket az iskolarádiót működtető és az első kísérleti évad megvalósításában szerepet vállaló iskolák diákjai számára.

Tovább a teljes cikkre

28 versenyző, 20 érem

Publikálva: 2019. október 7.

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola tanulói ismételten remekeltek a Kajak-Kenu Diákolimpia döntőjén. A 2019/2020. tanévi verseny országos fordulójára 28 diák jutott be, akik összesen 20 érmet szereztek.

Tovább a teljes cikkre

Újraélesztésből jeles

Publikálva: 2019. október 7.

2019. október 3-án újraélesztési rekordot döntöttek a szegedi középiskolások. A versennyel egybekötött rekordkísérleten részt vevő iskolák, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, valamint a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai 200 babán 2 órán keresztül végezték az újraélesztési gyakorlatokat. Összesen 2450-en járultak hozzá a rekord felállításához.

Tovább a teljes cikkre

Arany-ablak

Publikálva: 2019. október 7.

A Szegedi Arany János Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Az intézmény fontos feladatának tekinti a közösség összetartó erejének erősítését, így a 30-as szám köré szerveződő közösségi programok egész tanévet átívelő tárházát kínálja tanulói számára.

Tovább a teljes cikkre

Elstartolt a KEVE.

Publikálva: 2019. október 4.

2019. szeptember 30-án tartották a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” néven kidolgozott közlekedésre nevelő iskolai projekt tanévnyitó konferenciáját. A Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által indított KEVE program megvalósítása ebben a tanévben már a tankerület 26 intézményében zajlik.

Tovább a teljes cikkre

Konfuciusz Tanterem lett a SZTEJKI.

Publikálva: 2019. október 2.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola 2019. szeptember 1. napjától a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetéhez rendelt Konfuciusz Tanteremként működik. Az elnyert címnek köszönhetően a SZTEJKI az általános és középfokú iskolai kínai nyelvoktatás regionális bázisintézménye lett.

Tovább a teljes cikkre

Debütált a DÖKO terv.

Publikálva: 2019. szeptember 24.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola Diákönkormányzata és ÖKO munkacsoportja az idei tanévre közös munkatervet állított össze a fenntarthatóság, a környezettudatosság és a 2020-as nyári olimpia jegyében. A mindenki által csak DÖKO tervként emlegetett projekt szervesen kapcsolódik a természeti értékeinek megóvását célzó mozgalom „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” jelmondatához.

Tovább a teljes cikkre

Szeptemberi Robotcsámborgás

Publikálva: 2019. szeptember 23.

A szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazi kedvcsináló projekthéttel indította az új tanévet. A Robotcsámborgás program keretében az intézménybe érkező robot és fejlesztőjáték a tanulók érdeklődéséhez nagyon közel álló elfoglaltsággal tette izgalmassá szeptember elejét.

Tovább a teljes cikkre

A radnótisok ismét kiemelkedő nemzetközi diákolimpiai eredmények birtokában kezdhették el a szeptembert.

Publikálva: 2019. szeptember 18.

Az elmúlt tanévben, illetve a nyári időszakban megrendezésre kerülő nemzetközi diákolimpiákon a Szegei Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyolc tanulója is a magyar delegációk csapattagjaként versenyezhetett.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció