Hírek

Lélektől lélekig – beszélgetés emberségről, segítségnyújtásról, áldozatos munkáról

Publikálva: 2023. március 28.

Kókai Gyula, a Rókusi Általános Iskola nyugalmazott igazgatója az intézmény 8. osztályos diákjai körében Tátrai Jánossal, a HUNOR mentőcsapat parancsnokhelyettesével, az iskola volt diákjával beszélgetett. Személyes hangvételű beszámolót hallhattak a jelenlévők a törökországi földrengésről, a mentési munkálatokról, felkavaró érzésekről, segítségnyújtásról, emberségről.

Tovább a teljes cikkre

Sándorfalvi sikerek a Topolyai Zenei Napokon

Publikálva: 2023. március 21.

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai kimagasló teljesítményt nyújtottak a vajdasági Topolyai Zenei Napokon. A jazz gitár szakos Mohai Szilárd Zoltán és a jazz zongorista Tóth Sándor I. helyezést ért el a nagy hagyományokkal bíró nemzetközi versenyen.

Tovább a teljes cikkre

„Szívszorító és felemelő pillanatoknak lehettünk részesei.”

Publikálva: 2023. március 21.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7-8. évfolyamos tanulói első kézből hallhattak beszámolót a törökországi földrengés mentőakciójáról. A mentésben részt vevő HUNOR mentőcsapat egyik tagja járt náluk.

Tovább a teljes cikkre

A magyar kutyafajtáktól egy honvédzászlóalj életéig

Publikálva: 2023. március 21.

A Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában egész tanévet átívelő, projektközpontú műhelyfoglalkozás-sorozatot valósítanak meg nemzeti értékeink bemutatása, a magyar különlegességek és a hungarikumok megismertetése céljából. A megvalósított programelemek között a legkülönfélébb témákkal találkozhatunk.

Tovább a teljes cikkre

Másképp is lehet! - rendhagyó megemlékezés az Orczyban

Publikálva: 2023. március 21.

A Szegedi Orczy István Általános Iskolában a hagyományostól eltérő módon emlékeztek meg a ’48-as forradalmi eseményekről. A témakör feldolgozására épülő projektnap szervezésével a teljes diákközösség aktív módon, tevékenyen lehetett részese nemzeti ünnepünknek.

Tovább a teljes cikkre

Emléktáblát avattak a Kossuth Iskolában

Publikálva: 2023. március 17.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Általános Iskolájában - a színvonalas március 15-ei ünnepi műsort követően - felavatták a névadó emléktábláját. A Tóth Csabáné művésztanár által készített dombormű az iskola aulájában foglalhatta el méltó helyét.

Tovább a teljes cikkre

Petőfi 200

Publikálva: 2023. március 17.

A Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola rajzpályázattal tisztelgett a 200 évvel ezelőtt született költőóriás, Petőfi Sándor emléke előtt. A ’48-as szabadságharc eseményeiről szóló megemlékezéshez csatlakozó eredményhirdetésre 2023. március 14-én került sor.

Tovább a teljes cikkre

„… tanítványainkban már csírájában elvetjük a haza, a szülőföld szeretetét.”

Publikálva: 2023. március 16.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola látványos ünnepi műsorral emlékezett meg az 1848-as szabadságharc történelmi eseményeiről. A lélegzetelállító összeállítás médiaérdeklődésre is számot tartott.

Tovább a teljes cikkre

Nőnapi plakátverseny

Publikálva: 2023. március 16.

A Szegedi Deák Ferenc Gimnázium - hat másik európai iskolával folytatott eTwinning programjához kapcsolódóan - plakátversenyt hirdetett "Példaképeink" címmel. A versenyen női példaképeiket mutathatták be a diákok. Az ünnepélyes eredményhirdetésre stílusosan március 8-án került sor.

Tovább a teljes cikkre

Három az egyben – fenntarthatósági téma, külföldi tapasztalatok, hazai programok egy projektben

Publikálva: 2023. március 14.

A Szegedi Deák Ferenc Gimnázium 39 diákja és 6 pedagógusa nemrégiben külföldi tanulmányúton élvezhette az Erasmus+ pályázat kínálta lehetőségeket. Számos egyéb dolog mellett a fenntarthatóság témaköre volt célkeresztben, melynek tapasztalatait áprilisban a Fenntarthatósági Témahét keretében dolgozzák fel saját programok szervezésével.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció