Megújult az Esztergomi Arany János Általános Iskola tornaterme. Az EFOP-4.1.3-17. számú, ” Az Esztergomi Arany János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívás keretében, 60,68 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg a felújítás.

A Tatabányai Tankerületi Központ, mint kedvezményezett a beruházás céljaként a mindennapos testnevelés, testedzés infrastrukturális feltételeinek megteremtését határozta meg.
A megvalósítás során az elmúlt hónapokban többek között az iskola tornatermének (448 m2) padlóburkolat-felújítása, valamint a nyílászárók cseréje történt meg. A tornateremhez tartozó vizesblokkokhoz (41,7 m2) kapcsolódó teljes lefolyó rendszer és a bejövő hidegvíz hálózat, a szerelvények, a fajanszok, valamint a padlóburkolat és a fali csempék is megújultak. A villamos hálózatban a régi vezetékek, világítótestek és kapcsolók helyére újak kerültek beépítésre.
A fejlesztés eredményeként egészséges és motiváló tanulási és munkakörnyezet jött létre. A tornaterem fejlesztésével biztonságos, sokrétű sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség a tanórákon, a tanórákon kívüli tevékenységek során és a gyerekek szabadidejében is. A kiszolgáló helyiségek felújítása kényelmesebbé, egészségesebbé teszi a környezetet, a korszerű vizesblokkok egészségre nevelő hatással is bírnak, sportolás utáni megfelelő higiéniára ösztönöznek. Ezek összességében hozzájárulnak az oktatás minőségének, valamint a diákok és tanárok komfortérzetének javulásához az Arany János Általános Iskolában.

További információ kérhető:
Priegl Jánosné, projektmenedzser (+36/30/447-22-62)
Cím: 2509 Esztergom-Kertváros, Wesselényi M. u. 40-42.
E-mail: AxhKdasLQjzusXVI9wjjljOYjRaXNrb2xhLmFyYW55LmpAZ21haWwuY29t
Honlap: http:// www.aranyiskola.hu/