A Tatabányai Tankerületi Központ 2022-ben sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban meghirdetett, „Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése” - 2022 című, MFP-ITF/2022 kódszámú pályázatra. Ennek köszönhetően jelentős mértékű beruházás kezdődhetett meg a Dunaalmási Csokonai Általános Iskolában a közel 55 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatási forrásból.

A Tatabányai Tankerületi Központ kiemelt célja, hogy a kistelepülések iskoláiban is – mind a szakmai, mind az infrastrukturális szempontokat figyelembe véve – megteremtse a diákok számára az esélyegyenlőség és a 21. századi minőségi oktatói-nevelői környezet feltételeit. 

 

A 148 tanulólétszámú és három szintből álló intézményben e cél érdekében a pályázaton elnyert összegből kifestettük a falakat. A meglévő szalagparkettát felcsiszoltuk és lakkoztuk, más tantermekben nagy kopásállóságú laminált parkettát fektettünk le. Az aulát kerámia padlóburkolattal és parafa falburkolattal láttuk el. A vizesblokkokba új, moduláris elválasztórendszert és szanitereket telepítettünk. Az épület egészében a régi ajtókat újakra cseréltük. A felújítás során az épület előtti régi kerítést 120 méter hosszúságban újítottuk meg.

A korszerűsített épület nemcsak az idei tanévkezdéskor, hanem hosszú távon biztosítja a tanulóknak az oktatáshoz a megfelelő környezetet.

 

„Megújult a Dunaalmási Csokonai Általános Iskola”

 

Projektazonosító: „Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése” - 2022 című, MFP-ITF/2022

Támogatás összege: 54.999.999,- Ft