Közlekedésbiztonsági előadássorozatot szervezett a Tatabányai Tankerületi Központ a 7. évfolyamos diákok számára.

A Tatabányai Tankerületi Központ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az általános iskolás korosztály minél fiatalabb életkorban elsajátítsa a biztonságos közlekedéshez kapcsolódó ismereteket. Ennek érdekében – szorosan együttműködve a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal – három tanévvel ezelőtt elindította a „Biztonságos Közlekedés Akadémiája” programot, melynek keretében már több mint 700 kisdiákot oktatnak heti szinten egy-egy foglalkozás keretében a tudatos és biztonságos közlekedés szabályaira.

Az őszi közlekedésbiztonsági előadássorozat – melyen a nyolcadik évfolyamos tanulók vettek részt – folytatásaként februárban a 7. évfolyamos diákok számára rendezték meg, annak érdekében, hogy a fiatalok a közlekedésben történő aktív részvételhez a lehető legtöbb ismerettel rendelkezzenek mind a gyalogos, mind a kerékpáros, mind a segédmotoros közlekedés során.

Az előadó Pintér József, rendőr főtörzszászlós, balesethelyszínelő (Veszprémi Rendőrkapitányság) közlekedésbiztonsági témájú, lendületes, interaktív tanórája alatt a diákok élénk figyelemmel és mély belátással követték a „BALESET” előadásban elhangzottakat. A szemléletes előadás célja, hogy a rutinszerű közlekedés helyett a figyelem összpontosításra kerüljön, ezáltal a tudatos közlekedési kultúra beépül a gyerekek mindennapjaiba, a saját és mások biztonsága érdekében.

Az előadásokat 2023. február 21-én és 22-én, négy helyszínen: Tatabányán, Oroszlányban, Tatán, valamint Komáromban tartották. Az előadássorozat segítségével közel 600 hetedikes tanulót sikerült megszólítani, ezáltal a figyelmüket felhívni a biztonságos közlekedés szabályaira. 

Főtörzszászlós úr lendületes, lelkiismeretes előadását és munkáját ezúton is köszönjük, továbbá köszönetet mondunk a rendezvény lebonyolításában részt vevő Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak és az előadásoknak helyt adó intézményeknek is:

Kőkúti Általános Iskola, Tata

Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, Oroszlány

Feszty Árpád Általános Iskola, Komárom

Tatabányai Árpád Gimnázium