Az EFOP- 4.1.12-22-2023-00036 kódszámú „Elektromos hálózat részleges felújítása a Tatabányai Tankerületi Központ egyes intézményeiben” című projektben három iskola elektromos hálózatának megújítása a cél, több mint 140 millió forintból.

A Tárkányi Általános Iskola, a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola és a Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola elektromos hálózatának részleges vagy teljes cseréje valósul meg a projekt keretében. 

A Tárkányi Általános Iskolában a régi villamos vezetékek helyére új hálózatot építünk ki. Az épület teljes vezetékhálózatát kicseréljük, beleértve a tantermeket, közösségi helyiségeket és a mosdókat is. 184 darab villamos szerelvény, valamint 2 darab új elosztószekrényt (és földkábeles fogyasztásmérő) is telepítünk. A régi világítótesteket új LED-világítókra cseréljük.

A Császári Zrínyi Ilona Általános Iskolában közel 1897 méter réz vezetőjű kábel felhasználásával új hálózatot építünk ki az épület alsó szintjén, beleértve a tantermeket és a kiszolgáló helyiségeket is. A felső szinten részlegesen cseréljük a vezetékhálózatot. 256 darab villamos szerelvény és öt új elosztószekrényt telepítünk. A régi világítótesteket új LED-világítókra cseréljük.

A Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola földszintjén kicseréljük a teljes elektromos hálózatot, összesen 3586 méter réz vezeték felhasználásával. Egy új főelosztó és egy új informatikai dugalj elosztót építünk ki. Emellett a régi világítótesteket új LED-világítókra cseréljük.

A munkaterületet átadtuk, a kivitelezési munkálatok megkezdődtek, és várhatóan 2023. augusztus 31-ig tartanak. Az európai uniós forrásból rendelkezésre álló teljes bekerülési költség a három megvalósítási helyszínen mindösszesen bruttó 140 591 372 Ft.