Teskándi Iskola - Tanulást segítő tereinek kialakítása

EFOP-4.1.3-17-2017-00461

Teskándi Iskola - Tanulást segítő tereinek kialakítása

Projekt összeg: 86 068 280 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Megvalósítási időszak: 2017.10.01 - 2018.10.30

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ, mint pályázó, az üzemeltetésében lévő Teskándi Csukás István Általános Iskola egy épület (két épülettömb, összeépítve, iskola és tornaterem) részleges korszerűsítését és a belső, kihasználatlan területek hasznosítását (funkcióbővítés) tűzte ki célul az EFOP-4.1.3-17-2017-00461 kódszámú pályázat keretében. A pályázat során a következő kiemelt célokat helyezzük előtérbe:

    • diákok és pedagógusok elégedettségének, biztonságának fokozása,
    • az intézmények gazdasági stabilitásának fenntartása,
    • a rekreációs folyamatok elősegítése,
    • a nevelés-oktatási folyamatok hatékonyságának fokozása,
    • a szegregáció és a lemorzsolódás csökkentése,
    • az egyénre szabott készség- és képességfejlesztés feltételeinek megteremtése,
    • a környezeti fenntarthatóság és esélyegyenlőség elősegítése.

Projekt műszaki tartalmának leírása:

A fejlesztés célja az állami fenntartású intézmények valós, helyi igényekre és hiányokra alapozott infrastrukturális fejlesztése, valamint az érintett intézmények hatékony pedagógiai eszközrendszerét, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a mindennapos testnevelés infrastrukturális igényeihez illeszkedő funkcionális egységek, feladatellátási helyek kialakítása. A fejlesztéseknek figyelembe kell vennie az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvényt, mely előírja, hogy közhasználatú építmények esetében az építmény elhelyezése során biztosítani kell a mindenki számára biztonságos és akadálymentes megközelíthetőséget.

A projekt egy épület (két épülettömb, összeépítve, iskola és tornaterem) részleges korszerűsítését és a belső, kihasználatlan területek hasznosítását (funkcióbővítés) tartalmazza. Az iskolaépület kétszintes, földszint és részben beépített tetőtér. A tornaterem épületész egy szintes, egy légterű, magas-tetős épületrész.

        • Tetőtér beépítése: két új foglalkoztató terem, leány és fiú vizesblokk és egy szertár kerül a délnyugati tetőszakaszban kialakításra a tetőtér beépítésével.
        • Tornaterem felújítása: a tornaterem burkolata károsodott, felpúposodott, ezért teljes cserére szorul az alszerkezetével együtt.
        • A régi épületek nyílászáróinak állapota nem megfelelő, az ablakok, ajtók kevésbé jól záródnak, ami az épületek hőveszteségének akár 10-25 százalékát is okozhatja. A régi, korszerűtlen, rossz állapotú nyílászárókra jellemző a nagy hőátbocsátási tényező (U= 3-6 W/m2K), ez a korszerű, jó hőszigetelésű ablakoknál 0,8-1,4W/m2K.

Projekt közvetlen célja:

A projekt eredményeképpen létrejövő integráltabb iskolarendszer várható eredménye az esélyteremtés mellett, az előítéletek csökkenése, valamint energetikai szempontból a törvényi előírásoknak való megfelelés.

A projekt elvárt eredményei:

        • az épület költséghatékonyabb működtetése,
        • az infrastrukturális fejlesztések megvalósítása a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődését és a méltányos nevelési körülmények kialakítását szolgálja.

        További információ:

        Kajári Attila tankerületi Igazgató

      8900 Zalaegerszeg, Biró Márton u 38.