INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉS A BARCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

A Kaposvári Tankerületi Központ támogatást nyert a Barcsi Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztésére.

Az elnyert támogatás összege  56 179 759 Forint, a támogatás mértéke 100,00 %

A projekt 2018.01.01. – 2018.11.30. között valósult meg.

A projekt befejezési dátuma: 2018.11.30.

A projekt azonosító száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00252

A kedvezményezett neve, címe: Kaposvári Tankerületi Központ, 7400 Kaposvár, Szántó utca 5.

 

A projekt tartalma

1.       Projekt összköltsége: 56 179 759 Ft

a.       ebből infrastrukturális fejlesztés, felújítás költségei: 49 904 117 Ft

b.      ebből eszköz- és szoftverbeszerzés költségei: 95 880 Ft

 

2.       Projekt időtartama:

·         2018.01.01-2018.11.30

 

 3.       Infrastrukturális fejlesztés főbb elemei:

Az alábbi építési engedélyhez nem kötött, építési-felújítási tevékenységek kerülnek megvalósításra:

·           A projekt során szeretnénk megvalósítani a tornaterem padozatának felújítását, mert az elavult, illetve korszerűtlen. A diákok testnevelés órái nem kivitelezhetőek a kellő színvonalon, emiatt nélkülözhetetlen a tornaterem renoválása. Iskolánkban a mindennapos mozgás biztosítását szeretnénk minél megfelelőbb környezetben biztosítani a tanulóink számára. A sportpadló típusai a burkolatok egyik legspeciálisabb fajtái, mivel lényegesen nagyobb igénybevételnek és használatnak vannak kitéve, mint egy hagyományos padló. A sportburkolat legfontosabb tulajdonsága a felépített szerkezet megfelelő rugalmassága, mely a játéktér dinamikusságát is megadja, illetve a sportpadló felületének csúszásmentessége. Egyedülálló szerkezete az ütközési erőt csillapítja, ami kíméli az izomzatot, csontokat és ízületeket. A sportburkolaton keletkező ütközési erő a padló felületét behajlítja, és egyenletes lökő erőt ébreszt. Ezzel az energia visszajuttatással segíti a sportolót a mozgásban. A sportpadló felső rétege lehet parketta, valamint teherelosztó lemez beépítése után PVC vagy linóleum is. Beltéri sportpálya, sportcsarnok, iskolai torna-, fitness- és edzőterem burkolására alkalmas. A sportburkolatra közvetlenül teríthető egy un. védőburkolat, mely a létesítményeket alkalmassá teszi multifunkcionális tevékenységek befogadására (hangverseny, táncos rendezvény, koncert, kiállítás).

·         A tantermekben szükségessé vált némi felújítás, főként, ami a festést illeti, mert a falakon lévő vakolat a helyiségek egy részében renoválásra szorul a fallepergés miatt, azonban a nyílászárók egy része is korszerűtlen, ezáltal energiapazarlónak minősül.

·         További problémát jelenet a kollégium vezetékes hálózatának újbóli kialakítása szükséges, hiszen jelen pillanatban veszélyesnek bizonyul a rendszer. A hálózat nem tagolt, energiapazarló, nem megfelelően lett kialakítva, emiatt az iskola egy időben történő nagyobb kapacitású elektromos áram használatakor az egész intézményben elmegy az áram, rövidzárlat keletkezik, nem bírja a rendszer a terhelhetőséget, ami megnehezíti a tanárok és diákjaik mindennapjait, illetve nem utolsó sorban balesetveszélyesnek bizonyul.