Tavaszi szakmai programok a Monori Tankerületi Központ intézményeiben

Publikálva: 2021. május 28.

Ebben a tanévben is folytatódott a Monori Tankerületi Központ négy intézményében a Széchenyi 2020 programban indult VEKOP-7.3.3-17-2017-00001 számú projekt, melynek célja, olyan digitális eszközökkel támogatott módszertanok alkalmazása, amelyek hozzájárulnak a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakításához.

A projektben közreműködő 32 pedagógus már közel 300 óravázlatot publikált a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) felületén, melyek a regisztrált felhasználók számára elérhetők az oldalon, további támogatást nyújtva ezzel a pedagógiai munkához.

A projekt szakmai tervében foglaltaknak megfelelően, a résztvevő intézmények pedagógusai ebben a tanévben is megszervezték és megvalósították jó gyakorlataik és digitális módszertani fejlesztéseik eredményeit bemutató szakmai programjaikat, melyekre a járványügyi helyzetre tekintettel, online formában került sor 2021. március-május hónapokban. Az eseményen ismertetésre kerültek a már bevezetett programcsomagok – Sakkpalota, Geomatech, LEGO eszközök és további digitális tartalmak – alkalmazásai az oktatásban. A biztonságos és tudatos internethasználat témakörben korosztály-specifikus programokat biztosítottunk tanulóinknak, illetve a pedagógusok és szülők részére, melyeket dr. Baracsi Katalin, internetjogász tartott meg.

A 24 online programon közel 400 pedagógus és szülő, továbbá 1900 diák vett részt. Ezúton is köszönjük az érintetteknek a szervezést, a lebonyolítást és a részvételt.

Menü

Navigáció